Latvija varētu piesaistīt somu muitniekus

Finanšu ministrs Andris Vilks trešdien tiksies ar Somijas vēstnieku, lai pārrunātu sadarbības projektu, kura ietvaros Latvijas robežu apsardzei plānots piesaistīt somu muitniekus, raksta laikraksts Diena.

Neoficiāli avoti apgalvo, ka vēlme muitnieku darbam piesaistīt somus ir paša Vilka iniciatīva. Vienlaikus ministrija izskata iespēju sadarboties arī ar lietuviešu un igauņu muitniekiem.

Vilks savukārt norādījis, ka sagaida «atbalstošu žestu» no Somijas puses, tā kā Latvija diez vai spēs sagādāt somiem atbilstošu algu.

Galvenokārt Vilka ieceri sadarboties ar Somiju veicinājis valsts robeža ar Krieviju. Saistībā ar to, somu zemessargiem nebūšot sveša vietējā problemātika, uzskata finanšu ministrs.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais