Jūrmalas pašvaldība aktivizē sadarbību ar Izraēlu

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis tikās ar Izraēlas tūrisma ministru Stasu Misežņikovu. Tika pārrunāta divpusējā sadarbība tūrisma jomā, tūrisma investīciju piesaistē un kopīgu projektu veidošanā.

Izraēlas tūrisma ministram ar pavadošo delegāciju bija iespēja apmeklēt populārākās tūrisma apskates vietas piejūras kūrortpilsētā.

„Pašvaldība pievērš lielu uzmanību tūristu piesaistei no Izraēlas, jo Jūrmalai kā kūrorta pilsētai Izraēla ir ļoti svarīgs un perspektīvs tirgus, jo tūristi no šīs valsts vēsturiski iecienījuši kūrorta ārstniecības un spa pakalpojumus, kā arī atpūtu mūsu pilsētā,” stāsta Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. „Lai saikni nostiprinātu un padarītu ilglaicīgu, abpusēji ir interese par sadraudzības saišu veidošanu starp Jūrmalu un kādu radniecīgu Izraēlas pilsētu”.

Ar sadraudzības attiecību veidošanas priekšlikumu šā gada aprīlī Jūrmalu apmeklēja Izraēlas pilsētas Ašdodas vicemērs Boriss Gitermans ar delegāciju. Tika pārrunātas turpmākās sadarbības iespējas ekonomiskos un kultūras jautājumos.

Šā gada oktobrī plānota Jūrmalas pilsētas delegācijas vizīte Ašdodā, tūrisma darbsemināri un investīciju piesaistes pasākumi Telavivā un Ašdodā. 2012.gada pavasarī iecerēta Jūrmalas pilsētas domes dalība tūrisma izstādē Telavivā ar atsevišķu kūrortpilsētas stendu.

Bieži viesi Jūrmalā ir Izraēlas žurnālisti, piemēram, janvārī ieradās grupa līdzstrādnieku no Izraēlas vadošajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas orientējas uz krievvalodīgo auditoriju. Apmeklējuma rezultātā tapa vairākas ieinteresējošas publikācijas par Jūrmalu. Savukārt februārī viesojās tūrisma aģenti, kas pārstāvēja septiņas vadošās Izraēlas tūrisma firmas.

Izraēlas tūristi iecienījuši ārstnieciskās rehabilitācijas un spa pakalpojumus, ko Jūrmalas kūrorta ārstniecības iestādes sniedz augstā kvalitātē par salīdzinoši zemām cenām. Līdz ar to Izraēlas tūristi mēdz piejūras kūrortpilsētā Jūrmalā vidēji uzturēties salīdzinoši ilgi – vidēji nedēļu. Tūristu skaits no Izraēlas arvien pieaug.