Jau rīt Alūksnē notiks pasaules čempionāts ūdens motosportā

Jau rīt, 9. jūlijā Alūksnē sāksies Pasaules un Latvijas čempionāta sacensības ūdens motosportā septiņās laivu klasēs.

Divās dienās sportisti Alūksnes ezera viļņos cīnīsies par Pasaules čempionu tituliem JT250 jauniešiem un Formula4S klasēs, bet Latvijas čempionāta godalgas tiks izcīnītas S550, Formula 2, RN2000 un Formula R1000 klasēs. Katrā sacensību dienā notiks divi braucieni.

„Iespēja rīkot pasaules čempionātu jauniešiem ir augsts mūsu darba novērtējums no UIM (Starptautiskās ūdens motosporta savienības) puses un liels panākums Latvijas Ūdens motosportam”, norāda Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems.

Pasākuma dalībnieku loks būs plašs. Jau šobrīd zināms, ka JT250 laivu klasē jauniešiem sacensībām pieteikušies piloti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Polijas, Krievijas, Ukrainas un Itālijas. Savukārt Formula4S klasē saņemti sportistu pieteikumi no Latvijas, Vācijas, Zviedrijas, Ungārijas un Polijas. Formula 2 laivu klasē pieteikumus iesnieguši piloti no Latvijas, Zviedrijas, Ungārijas, Polijas, Vācijas un Krievijas. Jāpiebilst, ka vienlaikus ar Pasaules čempionātu notiks arī Nāciju kauss, kura ieskaitē tiks vērtēti piloti no jauniešu JT250, Formula4S un Formula2 klasēm.

Pasaules čempionātu organizē Latvijas Ūdens motosporta federācija sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais