Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Aizvadītā diennaktī veikts šogad lielākais glābšanas darbu skaits

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennakti veica 92 glābšanas darbus, kas bija saistīti ar vētras seku likvidēšanu. Glābēju palīdzība visvairāk bija nepieciešama Rīgā - 24 reizes, republikas pilsētās - 25, bet novados - 42. Arī ugunsgrēku skaits bija lielāks nekā vidēji šajā mēnesī. Dzēsts 31 ugunsgrēks, t.sk., Rīgā -12, republikas pilsētās - 5, novados- 14. Ludzas novada Briģu pagastā ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Visvairāk darbu bija Rīgas, Jūrmalas, Tukuma un Talsu glābējiem. No stiprajām vēja brāzmām lūza koki un glābēju palīdzība galvenokārt bija nepieciešama, lai no kokiem atbrīvotu ceļu braucamās daļas. Dažviet nolūzuši koki pamatīgi aizšķērsoja ceļu, piemēram, Babītes novada Salas pagastā autoceļš Rīga-Ventspils glābējiem bija jāatbrīvo no deviņiem kokiem, Engures novada Smārdes pagastā kustību pa autoceļiem Rīga-Ventspils un Tukums - Smārde traucēja pieci nolūzušie koki, bet Jelgavas novada Līvbērzes pagastā transporta kustību pa autoceļu Jelgava - Tukums traucēja trīs nolūzušie koki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere.

Latvijā reģistrēts arī 31 ugunsgrēks. Ugunsdzēsēju darbu apgrūtināja stiprais vējš - uguns liesmas ātri izplatījās un visbiežāk, kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā liesmas jau bija pārņēmušas visu ēku.

Aizputes novada Kalvenes pagastā pilnībā nodega divstāvu jaunbūve 150 m2 platībā. Ventspils novada Zlēku pagastā dega saimniecības ēka ar garāžu 120 m2 platībā un lauksaimniecības tehniku. Raunas novadā nodega siena šķūnis, kurā atradās 1000t siena. Savukārt Ludzas novada Briģu pagastā nodega dzīvojamā māja un ugunsgrēkā bojā gāja apmēram 75 gadus veca sieviete.