Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

ASV Valsts departaments izsludinājis pieteikšanos imigrācijas vīzu loterijai

ASV Valsts departaments ir izsludinājis pieteikšanās periodu 2011.gada imigrācijas vīzu loterijai, kas pazīstama arī kā zaļās kartes loterija. Loterijā var piedalīties Latvijā dzimuši pilsoņi un nepilsoņi. Pagājušajā gadā 90 cilvēki no Latvijas tika izraudzīti imigrācijas vīzas saņemšanai.

Reģistrēšanās 2011.gada imigrācijas vīzu loterijai notiek no 2009.gada 2.oktobra līdz 2009.gada 30.novembrim un reģistrācijas anketas jāaizpilda elektroniski. Visa pieteikšanās perioda laikā elektroniskā reģistrācijas anketa ir pieejama interneta vietnē www.dvlottery.state.gov. Rakstiski pieteikumi loterijai netiek pieņemti, informē ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļa.

ASV kongresa uzraudzīto imigrācijas vīzu programmu reizi gadā izsludina Valsts departaments un tā tiek veikta saskaņā ar ASV Imigrācijas un pilsonības likumu. Šī loterija katru gadu sniedz iespēju saņemt vīzas pastāvīgai dzīvei ASV līdz pat 55 000 personām, kas dzīvo valstīs ar zemu uz ASV emigrējušo iedzīvotāju īpatsvaru. Latvija arī atrodas šo valstu skaitā un personām no Latvijas ir atļauts reģistrēties loterijai.

Imigrācijas vīzu programma sniedz iespēju saņemt vīzas personām, kuras spēj izpildīt vienkāršus un skaidrus kritērijus. Loterijas uzvarētāji tiek noskaidroti ar datora palīdzību, kurš atlasa uzvarētāju pieteikumus no visām programmā reģistrētajām anketām.