Rīt Centrāltirgū Cūkmens uzsāks akciju ''Nemēslo mežā! Padari lieko noderīgu''

5. jūlijā, no plkst. 11:00 līdz 13:00 ar atraktīvu pasākumu, pūtēju kvinteta koncertu un rozā cukurvati Rīgas Centrāltirgū Cūkmens uzsāks akciju “Nemēslo mežā! Padari lieko noderīgu!”. Lai mazinātu cilvēku saražoto atkritumu daudzumu, akcijas laikā ikviens aicināts savām ikdienā šķietami nevajadzīgajām mantām “iepūst otro elpu”, ziedojot tās sociālās aprūpes centriem visā Latvijā.

Katru gadu Latvijas iedzīvotāji kopumā saražo līdz pat 700 tūkstošiem tonnu jeb 3,5 miljonus m3 sadzīves atkritumu. Šo atkritumu daudzums aizņemtu teju 170 tūkstošus standarta izmēra kravas mašīnu, kas, sastādītas rindā, veido ceļa garumu no Rīgas līdz Londonai.

Cūkmens par savu šā gada misiju izvirzījis samazināt atkritumu daudzumu Latvijā, ļaujot ieraudzīt lietu “otrās dzīves” potenciālu un tādējādi mazinot arī piesārņojumu vidē. Lai to īstenotu, Cūkmens sadarbībā ar labo darbu veikalu „Otrā elpa” un Latvijas Samariešu apvienību uzsāk akciju “Nemēslo mežā! Padari lieko noderīgu!”, aicinot ikvienu Latvijas iedzīvotāju šogad īpaši padomāt par iespēju dot “otro elpu” lietām, kuras citādi nonāktu miskastē vai pat mežā.

Svarīgākais