Ušakova ārstēšanu apmaksās valsts, saziedotos līdzekļus plāno atdot bērniem

Latvijas Veselības norēķinu centrā ir iesniegtas izziņas no Berlīnes klīnikas Charite par Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova ārstēšanas gaitu, portālu nra.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, katrs valsts pilsonis var pretendēt uz valsts palīdzību gadījumos, kad ir nepieciešama ārstēšanās ārvalstīs un šo nepieciešamību ir konstatējis ārstu konsīlijs.

Pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, Veselības norēķinu centrs lems par iespējamo palīdzību un tās apjomu. N.Ušakova gadījumā tieši ārstējošo slimnīcas ārstu konsilijs konstatēja nepieciešamību pēc turpmākas ārstēšanās nodrošināšanas ārvalstīs, pārvedot viņu uz slimnīcu Vācijā.

Uzreiz pēc traģiskā notikuma N.Ušakova ģimene vērsās pie sabiedrības ar aicinājumu palīdzēt savākt līdzekļus viņa ārstēšanai ārzemēs. Kopumā ir saziedoti 180 000 Ls. Kopējās ārstēšanas izmaksas būs zināmas tuvākajā laikā, kad slimnīca sagatavos rēķinu.

N.Ušakovs no saviem līdzekļiem segs rehabilitācijas izmaksas. Savukārt visi līdzekļi, kas paliks pāri no saņemtajiem ziedojumiem, tiks novirzīti labdarībai, konkrēti – bērniem, kam ir nepieciešama ārstēšana ārvalstīs, bet, kuri dažādu iemeslu dēļ, nevar saņemt atbalstu no valsts.

Gadījumā, ja no Veselības norēķinu centrā tiks piešķirts līdzfinansējums N.Ušakova ārstēšanas izdevumu apmaksai, palīdzību varēs saņemt lielāks bērnu skaits.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais