84 % Latvijas iedzīvotāju atbalsta valsts amatpersonu apstiprināšanu atklātā balsojumā

Absolūtais vairākums (84 %) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka būtu nepieciešams veikt izmaiņas Saeimas kārtības rullī, paredzot vairāku valsts amatpersonu apstiprināšanu atklāta balsojuma veidā.

To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes , 2011.gada jūnijā veiktais pētījums.

Vairāk nekā puse (56 %) ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka noteikti būtu jāveic izmaiņas, savukārt 28 % ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka drīzāk būtu jāveic izmaiņas Saeimas kārtības rullī, kas paredzētu vairāku amatpersonu apstiprināšanu atklāta Saeimas balsojuma veidā.

Savukārt 7 % ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka nav nepieciešams veikt izmaiņas Saeimas kārtības rullī – 4 % uzskata, ka drīzāk nevajadzētu un 3 % uzskata, ka noteikti nevajadzētu veikt izmaiņas Saeimas kārtības rullī, kas paredzētu, ka amatpersonas tiek apstiprinātas atklāta balsojuma veidā.

9 % aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra TNS Latvia veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, laikā no 2011.gada 14. jūnija līdz 16. jūnijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.