Invalīds sievietei autobusā piebiedē jostas rozi

Pēc brauciena sabiedriskajā transportā Rīgā kādai sievietei radies tik milzīgs izbīlis, ka pēc tā viņa nopietni saslimusi. Guntu esot pārbiedējis invalīds ar sejas defektu, lai tādējādi viņš panāktu sēdvietas atbrīvošanu autobusā, ziņo portāls Tvnet.

Pēc vairāku mēnešu ārstēšanās Guntai ir izdevies uzlabot savu veselību. Mediķi viņai bija konstatējuši jostas rozi. Sieviete sasirgusi pēc tam, kad viņu 21.maršruta autobusā izbiedējis kāds invalīds.

Gunta LNT raidījuma "Tautas balsij" pastāstīja, ka viņa autobusā bija apsēdusies tā sauktajā konduktora sēdvietā. Viņa bija aizdomājusies, skatījusies laukā pa logu, taču tad viņa tikusi pamatīgi pārbiedēta. "Tas bija šis cilvēks, kurš, man nezinot, man nejūtot, vienkārši pārbiedēja mani. Viņš pieskārās maniem ceļgaliem. Viņš mani tā pārbiedēja, ka es nespēju vairs nokāpt no paaugstinājuma. Man sirds dauzījās neprātīgi," sacīja Gunta.

Invalīds esot viņai pieliecies 20 centimetru attālumā. Gunta atminas: "Tā seja ir drausmīga. Es saprotu, ka viņš ir ļoti nelaimīgs cilvēks un invalīds, ka nav ētiski un korekti runāt, bet tas ir aktuāls jautājums. Izbīlis bija tāds, ka es pat nakti negulēju."

Pēc pārdzīvotā Guntai sākušies veselības sarežģījumi. Pēc dažām dienām uz ādas jostas vietā parādījušies aizdomīgi plankumi, diskomforta sajūta un pat drebuļi. Gunta atzina: "Dakteris apskatījās mani un nešaubīgi noteica diagnozi - jostas roze."

Šobrīd sievietes veselības stāvoklis ir uzlabojies. Tomēr Gunta transportā atkārtoti novērojusi, kā tas pats invalīds izbiedējis kādu puiku. Tādēļ viņa domā, ka vīrietim būtu jānēsā kāda maska vai brilles, kas vismaz daļēji nosegtu izkropļoto seju.

Invalīdu un viņu draugu apvienībā "Apeirons" raidījumam atzina, ka konkrētais invalīds viņiem zināms vismaz gadus desmit. Taču vīrietis neesot organizācijā konsultējies, kā sadzīvot ar pagātnes nelaimi – smago sejas un ķermeņa apdegumu.

"Lietot masku mūsu gadsimtā nebūtu īsti lāgā, bet veikt kaut kādas sejas korekcijas, lai neizskatītos tik nepatīkams sabiedrībai, ir iespējas. Bet šajā gadījumā viņš izvēlējies to ceļu, lai savu nelaimi izmantotu ļaunprātīgi," uzskata „Apeirona” priekšsēdētājs Ivars Balodis.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais