"Latvenergo" elektrības kartes trūcīgie var saņemt atkārtoti

Elektrības norēķinu dāvanu karti jau šomēnes var atkārtoti saņemt tās trūcīgās ģimenes, kurās ir bērni, savukārt pārējie, kam šāda karte pienākas, bet kuri to vēl nav dabūjuši, pēc kartes var doties tikai līdz šā gada beigām.

Akciju sabiedrība Latvenergo ir rosinājusi arī citas izmaiņas kartes izsniegšanas nosacījumos, un pašlaik to var saņemt vairāk cilvēku, kuri nokļuvuši ekonomiski nelabvēlīgos apstākļos.

Kopš šā gada 1. jūnija Latvenergo elektrības norēķinu kartes atkārtoti izsniedz trūcīgām ģimenēm ar bērniem. Jaunums ir tas, ka tagad karti var saņemt arī tie trūcīgie vai maznodrošinātie cilvēki, kuri nav slēguši tiešo līgumu ar Latvenergo. Piemēram, elektrības piegādes līgums ir slēgts ar personu, kas nav atzīta par trūcīgu vai maznodrošinātu, bet tā savu mitekli izīrējusi vai deklarējusi tajā ģimeni, kurai pienākas elektrības norēķinu karte. Tagad noteicošais ir nevis elektrības piegādes līguma numurs, bet dāvinājuma saņēmēja mājsaimniecība un tās statuss. Tomēr jāuzsver, ka trūcīgajam jābūt vai nu deklarētam šajā dzīvoklī, vai arī jānoslēdz īres līgums.

Siguldas novada sociālā dienesta vadītāja Diāna Indzere Neatkarīgajai stāsta, ka šo iespēju izmanto diezgan daudz cilvēku, uz kuru vārda nav noslēgts līgums ar Latvenergo. Viņa atzīst, ka līdz šim tā bijusi vislielākā problēma, jo pēc statusa cilvēks vai ģimene ir tiesīgi saņemt dāvinājuma karti, bet pastāvošie nosacījumi to nepieļāva.

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomnieka palīdze Andra Miklucāne saka – iniciatīva atbalstīt ģimenes ar bērniem nākusi no Latvenergo. Trūcīgās ģimenes ar bērniem elektrības norēķinu karti atkārtoti varēs saņemt līdz 2012. gada 31. decembrim. Savukārt garantētā minimālā iztikas pabalsta saņēmēji, trūcīgie un maznodrošinātie iedzīvotāji, kuri šīs akcijas ietvaros karti vēl ne reizi nav saņēmuši, var doties uz savas pašvaldības sociālo dienestu tikai līdz šā gada beigām.

A. Miklucāne informē, ka pašvaldības pieprasījušas 20 000 elektrības norēķinu karšu, bet LPS varēja piedāvāt tikai 7000. Tāpēc tās tika sadalītas proporcionāli, un pašvaldību ziņā ir izvērtēt, kuriem iedzīvotājiem tās tiks izsniegtas: tikai trūcīgajiem, trūcīgajiem un maznodrošinātajiem, daudzbērnu ģimenēm u. tml. Cilvēki aicināti neskaidrību gadījumā vērsties savas pašvaldības sociālajā dienestā, bet par dokumentiem, kas jāuzrāda kartes saņemšanai, var interesēties pa Latvenergo informatīvo tālruni 80200402.

Latvijā

Biznesa augstskolas Turība rektore, profesore, Latvijas valsts meži padomes priekšsēdētāja un LTRK padomes locekle Zane Driņķe rīkoja nozares un publiskās pārvaldes pārstāvju nākotnēšanas pēcpusdienu, iedibinot tradīciju pulcēt vienkopus biznesa un publiskās pārvaldes intelektuāļus, dizainēt nākotni. Divu stundu garumā tika meklētas konkrētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā piemēram, kāds ir Latvijas uzņēmumu eksporta potenciāls šobrīd, inovāciju ieviešanu ražošanā, tehnoloģiju un biotehnoloģiju jomās, uz ko Latvijas publiskās pārvaldes nākotnei jau no rītdienas jābūt orientētai, valsts tēls un komunikācija nākotnē.