Daugavpilī rīko kultūras atbalsta akciju

Piektdien, 16.oktobrī, Daugavpilī, tirdzniecības centrā "Ditton nams", notiks atbalsta akcijas "Es Par kultūru" noslēguma pasākums "Atvērtās kultūras diena", informē Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldē.

Valstī daudz tiek runāts par naudas trūkumu izglītībai un medicīnai, par cilvēka cienīgu atalgojumu policistiem, kas būtu adekvāts ieguldītajam darbam. Daugavpils bijusi viena no pirmajām vietām valstī, kur sāks runāt arī par naudas trūkumu kultūrai.

Tieši Daugavpilī valdības deklarētais princips par reģionālo attīstību izpaudies kā NBS Sauszemes spēku orķestra likvidācija, kuras dēļ 27 profesionāli muzikanti palika bez darba vai labākajā gadījumā darbu atrada Rīgā vai ārzemēs.

Nākamais posms - runas par Daugavpils teātra likvidāciju un nodošanu pašvaldības pārziņā. Tas nozīmē, ka 25 Daugavpils teātra aktieriem un vēl 75 tehniskajiem darbiniekiem būs jāpapildina pilsētas bezdarbnieku saime, jo pašvaldībai, uz kuras pleciem patlaban jau tā uzvelts daudz jaunu funkciju, papildus līdzekļu teātra uzturēšanai vienkārši nav.

Pašlaik tiek apspriesta arī bērnu mūzikas un mākslas skolu pastāvēšanas lietderība.

Kultūras atbalsta akcijā piedalīsies mākslas skolas "Saules skola" un Daugavpils Mūzikas vidusskolas audzēkņi un viņu vecāki, Daugavpils teātra aktieri un viņu ģimeņu locekļi, reorganizētā NBS Sauszemes spēku orķestra bijušie orķestranti un viņu ģimenes locekļi.