Atklāj Latvijā pirmo atkritumu apsaimniekošanas centru

Šodien Pārgaujas novadā atklāts Latvijā pirmo atkritumu apsaimniekošanas centru - poligonu "Daibe", informēja vides ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Maija Pētermane.

SIA "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija" (ZAAO) poligonā "Daibe" izmanto līdz šim Latvijā vēl neredzētas un mūsdienīgas atkritumu apsaimniekošanas tehnoloģijas. Poligonā no jauna izveidota un modernizēta infrastruktūra, tādēļ to var pamatoti saukt par pirmo atkritumu apsaimniekošanas centru valstī.

Pasākumā piedalījās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kurš kopā ar ZAAO valdes priekšsēdētāju Aivaru Sirmo iepazīstinājaar projekta inovācijām un ieguldījumu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu uzlabošanā. Pasākumā piedalījās arī Ziemeļvidzemes reģiona pašvaldību pārstāvji, Latvijas Atkritumu saimniecības asociācijas biedri, sadarbības partneri un viesi - nozares speciālisti no Igaunijas un Lietuvas.

Viesi klātienē iepazinās ar atkritumu apsaimniekošanas centra sniegtajiem pakalpojumiem un vērot praktiskās demonstrācijas atkritumu apsaimniekošanas risinājumiem Ziemeļvidzemē.

Poligona "Daibe" pilnveidošana notika projekta "Ziemeļvidzemes reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekta III kārta. Poligona "Daibe" infrastruktūras pilnveidošana" laikā. Projekts realizēts Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētās aktivitātē "Reģionālu atkritumu apsaimniekošanas sistēmu attīstība".

Kopējās attiecināmās izmaksas ir 2,58 miljoni latu, no kurām 85% jeb 2,19 miljonus latu finansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds, bet ZAAO ieguldījums ir 387 000 latu.

Svarīgākais