Vētra visvairāk postījumu nodarījusi Rīgā un Tukumā

© Raitis Plauks, f64

Līdz plkst.15 vētra visvairāk postījumu nodarījusi Rīgā un Tukumā.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), vētras dēļ glābšanas dienests šodien saņēmis ap 30 izsaukumu - līderos Rīga un Tukums, bet ir bijuši izsaukumi arī Jūrmalā, Dobelē, Limbažos, Gulbenē, Valkā un Ogrē.

Pārsvarā vētras laikā ir lūzuši koki, bet samērā daudz ir arī gadījumu, kad no jumtiem norautas skārda plāksnes. Pēdējie izsaukumi liecinot, ka pie Zemitānu tilta Rīgā pieturai norauts jumts, bet no mājas jumta Rīgā, Sadovņikova ielā, norauta skārda plāksne.

Līdz plkst.15 vēl aizvien lielākās vēja brāzmas novērotas Kolkā, kur vēja ātrums brāzmās bija 24 metri sekundē (m/s). Ventspilī, Dobelē un Mērsragā vēja ātrums brāzmās sasniedzis 22 m/s, savukārt Pāvilostā un Saldū - 21 m/s, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Šajā laikā vējš pieņēmies spēkā Skultē un Bauskā, kur vēja ātrums brāzmās bija 20 m/s. Tāpat līdz plkst.15 vējš kļuvis spēcīgāks Ainažos, Alūksnē, Liepājā un citās pilsētās, kā arī Rīgā, kur vēja ātrums brāzmās bija 19 m/s.

VUGD brīdina - daudzviet, pārsvarā lauku rajonos, ir traucēta elektrības padeve, tādēļ glābēji aicina sagatavot kabatas lukturīšus un sveces, atrodot tām piemērotus, drošus svečturus. Iepriekšējo gadu pieredze liecinot, ka cilvēki, izmantojot sveces, šādos brīžos aizmirst, ka svecei jāatrodas atbilstošā svečturī, stabili ievietotai, lai neapgāžas, un to nedrīkst novietot tuvu pie degošiem priekšmetiem.