Parakstu vākšanā par apturētajiem sociālo pabalstu likumiem piedalījušies 62 tūkstoši vēlētāju

Parakstu vākšanā tautas nobalsošanas ierosināšanai par Valsts prezidenta apturētajiem sociālo pabalstu likumiem no šā gada 18.maija līdz 16.jūnijam piedalījušies vidēji 62 tūkstoši vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti.

Latvijā par likuma „Grozījumi likumā „Par valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam”” nodošanu tautas nobalsošanai saņemti 61 265 vēlētāju paraksti, par likumu „Grozījums likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”” – 61 479 paraksti, bet likuma „Grozījumi likumā „Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam”” nodošanu tautas nobalsošanai atbalstījuši 61 138 vēlētāji.

Savukārt ārvalstīs tautas nobalsošanas ierosinājumu parakstījuši attiecīgi 654, 659 un 647 vēlētāji, liecina saņemtā informācija par 44 no 45 parakstu vākšanas vietām ārvalstīs.

Tādējādi secināms, ka parakstu vākšanā nav piedalījies nepieciešamais vēlētāju skaits, lai apturētos likumus varētu nodot izlemšanai tautas nobalsošanā, un pēc parakstu vākšanas galīgo rezultātu apstiprināšanas uz diviem mēnešiem apturētie likumi tiks izsludināti un stāsies spēkā.

Lai parakstu vākšana būtu rezultatīva, tajā bija jāpiedalās ne mazāk kā vienai desmitajai daļai no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 153 232 vēlētājiem.

CVK sēde, kurā plānots apstiprināt galīgos parakstu vākšanas rezultātus, notiks svētdien, 19.jūnijā, plkst.17.00.

Pielikumā. Parakstu vākšanas tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētajiem likumiem „Grozījumi likumā „Par valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam””, „Grozījums likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”” un „Grozījumi likumā „Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam” provizoriskie rezultāti pašvaldībās.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais