Vētras dēļ skolās nenotiek mācības

© nra.lv

Vētras izraisīto elektropadeves traucējumu dēļ šodien Talsu novada Valdemārpils vidusskolā nenotiek mācības. Kopumā šodiena pusdienlaikā Latvijā elektroapgādes traucējumi vai pārtraukumi bija aptuveni 33 000 "Latvenergo" klientu, visvairāk no tiem - Austrumu reģionā

Elektrība pazudusi šorīt neilgi pēc plkst.8. Ik pa laikam elektrības padeve tiek atjaunota un atkal pazūd, līdz ar to skolā traucēta arī ūdens piegāde, kas, savukārt, neļauj nodrošināt ēdināšanas pakalpojumus. Visu klašu audzēkņi aizsūtīti uz mājām jau agri no rīta , aģentūru LETA informēja skolas sekretāre Ilze Bērziņa..

Rīt bērni skolā tiks gaidīti, lai gan pašlaik nav zināms, vai elektropadeves problēmas līdz tam laikam būs atrisinātas, informēja skolā.

Vairākas mājsaimniecības Kurmenes pusē trešdien, 14. oktobrī, priekšpusdienā palika bez elektriskās strāvas. Pagasta pārvaldes vadītājs Agris Kondrāts informē, ka vējš nolauzis koku, kurš uzkritis uz elektropārvades līnijas, to bojājot. Notikuma vietā strādā "Latvenergo" speciālisti, kuri novērš bojājumus.

Kā liecina informācija portālā "bauskasdzive.lv", dienas pirmajā pusē ilgāku laiku bez elektrības bija Vecumnieku novada Valles pagasta centrs. Valles pasta nodaļā paskaidroja, ka pirms pusdienām elektrības padeve pārtraukta, taču apmēram pēc stundas tā atjaunota.

Valles vidusskolas lietvede Astrīda Celmiņa informējusi, ka normāls mācību darbs šodien bijis vien pirmajās četrās stundās. Tad sākušies elektroenerģijas padeves traucējumi. Tas radījis sarežģījumus mācību procesa nodrošināšanā, līdz ar strāvas pazušanu skolā nav pieejams ūdens, nestrādā elektroierīces. Ap plkst.13 Vallē vējš pieņēmies spēkā, parādījies slapjš sniegs.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Bauskas daļas Vecumnieku posteņa komandieris Māris Plēsnieks informē, ka dienas pirmajā pusē informācija par vēja radītajiem postījumiem Vecumnieku novadā neesot saņemta. Arī VUGD Bauskas daļas dispečerdienestā paskaidroja, ka izsaukumu dienas pirmajā pusē neesot.

Kā informē Latvenergo, lielākoties elektroenerģijas piegāde ir traucēta Latvijas austrumu rajonos - Preiļu, Ludzas, Krāslavas, Rēzeknes apkārtnē, kā arī dienvidu reģionos - Tukumā, Kuldīgā un Talsos.

Arī šorīt aptuveni 30 000 "Latvenergo" klientu slapjā sniega un stiprā vēja dēļ bija traucēta vai pārtraukta elektrības piegāde.