Autovadītāju dokumentus visā valsts teritorijā varēs pārbaudīt arī robežsargi

Plānots, ka šie grozījumi stāsies spēkā 1.augustā, taču vispirms gan vēl tie būs jāpieņem Saeimā.

Otrdien, 14. jūnijā Ministru kabinets(MK) atbalstīja Iekšlietu ministrijas sagatavoto likumprojektu "Grozījums Ceļu satiksmes likumā".

Likumprojekts paredz noteikt pienākumu mehāniskā transportlīdzekļa vadītājam uzrādīt pārbaudei vadītāja apliecību un citus dokumentus, kas izriet no prasībām ceļu satiksmē pēc robežsarga pieprasījuma, ne tikai pierobežā, bet visā valsts teritorijā, lai nodrošinātu vienlīdz efektīvu nelikumīgās imigrācijas apkarošanu valstī kopumā.

Līdz šim attiecīgie pienākumi attiecās uz ierobežotu valsts teritoriju – pierobežu, kas atbilstoši Latvijas Republikas valsts robežas likuma prasībām gar ārējo sauszemes robežu ir nosakāma, ne šaurāka par 30 kilometriem, bet gar iekšējo sauszemes robežu, – ne šaurāka par 15 kilometriem.

Grozījumi likumā bija nepieciešami, lai nodrošinātu iespēju efektīvi apkarot nelikumīgo imigrāciju visā valstī. Ievērojot, ka nelikumīgās imigrācijas apkarošanas pienākums Valsts robežsardzei ir noteikts visas valsts teritorijā, pienākums vadītājam apturēt transportlīdzekli, kā arī uzrādīt attiecīgos dokumentus tikai pierobežā nenodrošina iespēju vienlīdz efektīvi apkarot nelikumīgo imigrāciju valstī kopumā.

Papildus tam, šobrīd ir sagatavots likumprojekts „Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā”, kurš paredz izslēgt pierobežu gar iekšējo sauszemes robežu, lai nepieļautu iespēju, ka attiecīgā pierobeža varētu tikt uzskatīta kā robežkontroles saglabāšana.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.