Lattelecom oktobrī atsāks TV3 raidīšanu

Kopš 22. jūlija vairāk nekā 30 000 Lattelecom interaktīvās TV abonentu nav iespējas redzēt vienu no nacionālās apraides kanāliem – TV3. Pēc vairāku mēnešu pārtraukuma abas puses vienojušās par kompromisu, lai interaktīvās televīzijas skatītāji jau šomēnes varētu to redzēt.

"Abpusēju domstarpību dēļ uz laiku tika pārtraukta TV3 retranslācija Lattelecom interaktīvajā TV, taču šobrīd esam ļoti tuvu vienošanās noslēgšanai un ceram, ka jau pavisam drīz Lattelecom interaktīvās TV skatītāji atkal varēs vērot iecienīto kanālu," Neatkarīgajai skaidro Lattelecom Satura biznesa daļas direktors Toms Ābele.

Arī TV3 pārstāve Marta Zandersone norāda, ka pārrunas ar Lattelecom ir vainagojušās panākumiem un visticamāk līdz mēneša beigām otrs Latvijā skatītākais televīzijas kanāls būs pieejams arī Lattelecom interaktīvās TV skatītājiem.

"Lai kompensētu neērtības, ko rada kanāla retranslācijas pārtraukšana, visu šo laiku Lattelecom saviem interaktīvās TV klientiem piedāvāja bez maksas izmantot Paplašināto kanālu paku. Savukārt tiem, kuri vēlējās turpināt skatīties TV3, sniedzām padomu, kā šo kanālu atrast un skatīties, izmantojot analogo apraidi (proti, bezmaksas apraidi)," piebilst T. Ābele.

Jau ziņots, ka naktī no 21. uz 22. jūliju tika pārtraukta TV3 translācija Lattelecom interaktīvās TV klientiem. Dienu pirms tam, 20. jūlijā, Lattelecom saņēma tiesu izpildītāja paziņojumu, ka Lattelecom interaktīvas TV klientiem ir jāatslēdz TV3 kanāls. Rezultātā vairāk nekā 30 tūkstoši klientu, kas vēlējās skatīties šo kanālu, izmantojot Lattelecom interaktīvo TV un labākā kvalitātē, ir spiesti to darīt, izmantojot analogo apraidi.

Pēc mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūras TNS Latvia septembra datiem, skatītākais televīzijas kanāls Latvijā ir LNT, kura vērošanai televīzijas skatītāji, kas vecāki par četriem gadiem, veltījuši 16,5 procentus no kopējā skatīšanās laika. Otrajā vietā ierindojies kanāls TV3, kuru vērojuši 14,7 procentus no kopējā skatīšanās laika.

Svarīgākais