Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Zatleram būs pagaidu dzīvoklis

Tikai mēnesi pirms Valsts prezidenta Valda Zatlera pilnvaru beigām valdība pieņēmusi lēmumu, ar kuru turpmāk noteikt kārtību, kā eksprezidenti saņems nodrošinātās sociālās garantijas.

Turpmāk prezidentiem pēc to pilnvaru termiņa beigām uzreiz lietošanā netiks nodots plašs dzīvoklis, bet gan īrēs pagaidu mājokli, maksājot par to ne vairāk kā 1200 latu.

«Ņemot vērā situāciju, ka dzīvošanai piemērotu dzīvokli uzreiz nav iespējams nodrošināt (saskaņā ar noteikumiem plānots to izdarīt 18 mēnešu laikā), prezidentam pēc termiņa beigām tiks nodrošināta valsts apmaksāta pagaidu dzīvesvieta 1200 latu dzīvošanas izdevumu apmērā mēnesī. Savukārt apsardzi un auto nodrošinās Aizsardzības ministrija, bet sekretāru un pensiju 50 procentu apmērā no algas (tagad tie ir 1125 lati uz rokas) nodrošinās prezidenta kanceleja,» skaidro Finanšu ministrijas (FM) preses pārstāve Agnese Beļkeviča.

Valdība vienojusies par kārtību, kā jautājumā par dzīvokli, kas tiek nodots lietošanā eksprezidentam, iesaistīs prezidenta kanceleju, sadarbojoties ar valsts akciju sabiedrību Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ). Dzīvokli izvēlēsies komisija no prezidenta kancelejas, FM un VNĪ pārstāvji.

Eksprezidentam automašīnu ar autovadītāju nodrošina prezidenta kanceleja, bet gadījumos, ja eksprezidentam piešķir apsardzi, autovadītāju un automašīnu nodrošinās Aizsardzības ministrija. Savukārt eksprezidentu sekretārs tāpat kā līdz šim būs prezidenta kancelejas darbinieks un veiks pienākumus saskaņā ar amata aprakstu.