777 rēzeknieši atbalsta jaunam futbola laukuma un Olimpiskā centra būvniecību

Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvalde, pamatojoties uz sporta attīstības stratēģiju Rēzeknes pilsētā no 2009. līdz 2015. gadam, kā arī ņemot vērā publikācijas laikrakstā „Rēzeknes Vēstis”, kurās tiek apšaubīta līdzekļu ieguldīšanas nepieciešamība sporta infrastruktūrā, mēneša laikā rīkoja publisko apspriešanu par Olimpiskā centra un jauna futbola laukuma nepieciešamību Rēzeknes pilsētā.

Sabiedriskās apspriešanas rezultātā 777 rēzeknieši izteicās par tālāku Rēzeknes sporta bāzes attīstību, bet konkrēti – par jauna futbola laukuma ierīkošanu Rēzeknes 2. vidusskolas stadionā un Olimpiskā centra būvniecību uz nepabeigtā būvobjekta pamatiem Stacijas ielā 32. Un tikai viens cilvēks bija pret sporta bāzes attīstību Rēzeknē, motivējot savu viedokli ar to, ka Rēzeknē jau ir stadions, kuru vienkārši nepieciešams sakārtot.

Sabiedriskās apspriešanas gaitā Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā tika saņemti 778 priekšlikumi, tai skaitā 308 no fiziskām personām, 10 – no juridiskām, 282 paraksti saņemti no Rēzeknes 2. vidusskolas, 4 – pa tālruni un 174 paraksti no pilsētas iedzīvotāju grupas.

Savās anketās iedzīvotāji izteica vēlmes par sporta bāzes attīstības nepieciešamību Rēzeknes pilsētā, norādot sekojošo:

Olimpiskā centra būvniecība palīdzēs piesaistīt bērnus un jauniešus no dažādām pilsētām un novada, lai lietderīgi pavadītu laiku;

Bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem un veterānu komandām būs iespēja atbilstoši sagatavoties dalībai starptautiskos turnīros, sporta spēlēs un augsta līmeņa sacensībās;

Sporta bāzes attīstīšana un uzlabošana pilsētā nepieciešama, lai atbalstītu bērnu interesi pret noteiktiem sporta veidiem un veicinātu bērnu piederību dzimtajai pilsētai, aizstāvot tās godu dažādās sacensībās. Sporta bāze kļūs par to vietu, kur bērniem būs iespēja attīstīt intereses un veikt pirmos soļus sportā, kā arī iespēja kļūt par Latvijas komandas čempioniem;

Pilsētā jābūt vēl vienai sakoptai vietai, kur varēs pulcēties visa ģimene.

Anketās izskanēja arī frāzes par sporta bāzes attīstības nepieciešamību ar vēlmi apvienot futbola laukuma rekonstrukciju un Olimpiskā centra būvniecību uz nepabeigtā objekta pamatiem Stacijas ielā 32, vai arī pārcelt futbola laukuma būvniecību uz ziemeļu rajonu.

Respondenti, kas attiecināmi uz juridiskajām personām un atbalsta sporta bāzes attīstību Rēzeknes pilsētā, atzīmēja, ka augstu sporta rezultātu sasniegšana nav iespējama bez mūsdienīga, labi aprīkota un visiem standartiem atbilstoša laukuma. Un Rēzeknē, septītajā lielākajā Latvijas pilsētā, jābūt gan augsta līmeņa futbola komandai, gan citām sporta komandām, kuru attīstība ir ļoti grūta bez labas sporta bāzes.

No Rēzeknes 2. vidusskolas skolēnu vecākiem un kolektīva saņemtajā vēstulē izskanēja vēlmes par futbola laukuma rekonstrukcijas nepieciešamību, kā rezultātā pilsēta iegūs sporta kompleksu pilsētas centrā. Tas dos iespēju popularizēt veselīgu dzīvesveidu starp pilsētas iedzīvotājiem, kā arī iespēju pilsētas jaunatnei lietderīgi izmantot brīvo laiku. Vēstulē arī atzīmēts, ka, pateicoties sporta laukuma rekonstrukcijai, uzlabosies sporta stundu un sporta klubu nodarbību norises kvalitāte, ņemot vērā to, ka šobrīd sporta laukuma segums ir novecojis un apdraud skolēnu drošību.

Bez rakstiskajām anketām Iedzīvotāju apkalpošanas centrā tika saņemti arī tālruņa zvani no pilsētas iedzīvotājiem, kas atbalsta sporta bāzes attīstību pilsētā, ar vienu novēlējumu – organizēt futbola laukuma būvniecību Rēzeknes 5. vai 6. vidusskolas stadionā.

Pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā tika saņemta arī kolektīva vēstule ar atbalstu Olimpiskā centra un jauna futbola laukuma būvniecībai Rēzeknes pilsētā, kuru parakstījuši 174 pilsētas iedzīvotāji: „Rakstām Jums sakarā ar publisko apspriešanu par Rēzeknes reģionālā Olimpiskā centra būvniecību un sporta infrastruktūras attīstību pilsētā. Gribam izteikt viennozīmīgu atbalstu Jūsu idejai par to, kā šī sporta centra būvniecība noteikti ir jāpabeidz. Mēs ne mirkli nešaubāmies par šāda mūsdienīga un daudzfunkcionāla objekta nepieciešamību mūsu pilsētā. Mēs gribam, lai mūsu bērniem būtu iespēja attīstīt savus sportiskos talantus, nevis bezmērķīgi klīst pa ielām, lai ģimenes kopā ar bērniem varētu ievērot veselīgu dzīvesveidu kopīgi sportojot un atpūšoties un paši savam acīm klātienē vērot augsta līmeņa sporta sacensības. Gribam pateikt lielu paldies A. Bartaševiča kungam par to, ka viņam kā īstam saimniekam rūp mūsu pilsētas izaugsme un attīstība nākotnē, domājot, pirmkārt, par jauno paaudzi. Tāpēc ar lielu prieku atbalstam visus jaunos projektus, kuri ir uzsākti pilsētā, galvenais, lai tie visi tiktu pabeigti. Kāpēc gan Rēzeknē kultūras līmeņa un sporta attīstības ziņa nevarētu līdzināties Ventspilij? Mēs domājam, ka mūsu pilsētas iedzīvotāji to ir pelnījuši. Tāpēc gribam novēlēt, lai viss izdodas un ceram, ka pēc pavisam neilga laika mūsu pilsētas iedzīvotājus priecēs gan moderna koncertzāle, gan lielisks sporta centrs, kur rasties jauniem sporta talantiem.

Ar patiesu cieņu un parakstiem apliecinām savu atbalstu Rēzeknes Olimpiskā centra būvniecībā un sporta infrastruktūras attīstībā.”

Svarīgākais