Vai Latvijas pārtikas uzņēmumos tiek veikta pietiekama ražošanas procesa kontrole, nodrošinot saražotās pārtikas drošumu un nekaitīgumu? Šo jautājumu TV3 raidījums “900 sekundes” uzdeva sabiedriskās domas aptaujā.
Vairāk nekā puse (56%) Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem ir norādījuši, ka, viņuprāt, Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumos tiek pietiekami kontrolēts pārtikas ražošanas process, tādējādi nodrošinot saražotās pārtikas drošumu un nekaitīgumu veselībai (13% - noteikti jā; 43% - drīzāk jā).
Turpretim ceturtā daļa (26%) iedzīvotāju ir norādījuši pretējo - viņuprāt, Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumos netiek pietiekami kontrolēts pārtikas ražošanas process (19% - drīzāk nē; 7% - noteikti nē).
Aptuveni piektā daļa (18%) iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.