Strenču novada iedzīvotāji akcijas laikā nodevuši 1570 kilogramus nevajadzīgu elektroniku

Strenču novadā aizvadīta SIA "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācijas" (ZAAO) rīkotā akcija "Nodod bez maksas un pasargā mežu!", kuras laikā iedzīvotāji bez maksas ir nodevuši 1570 kilogramus nevajadzīgu elektrisko un elektronisko iekārtu.

Visvairāk nevajadzīgo elektrisko un elektronisko iekārtu tika savāktas Strenčos - 850 kilogrami. Strenču novada Jercēnu pagastā tika nodoti 400 kilogrami, Plāņu pagastā - 315 un Sedā - 5 kilogrami.

Tika izraudzīti arī trīs aktīvākie akcijas dalībnieki, kuri nodeva vislielāko apjomu iekārtu un saņems ZAAO pārsteiguma balvas.

26.maijā Strenču novadā norisinājās ZAAO rīkotā akcija "Nodod bez maksas un pasargā mežu!", kuras laikā iedzīvotājiem bija iespēja bez maksas nodot sadzīvē izmantotās un nederīgās elektroniskās mantas, kas tiek darbinātas ar elektrību vai baterijām, piemēram, sadzīves tehnika - ledusskapis, televizors, gāzes vai elektriskā plīts, veļas un trauku mazgājamā mašīna, dators, putekļu sūcējs, ūdens vārāmā kanna u.c.

Tiem iedzīvotājiem, kuriem nebija iespēja pašiem nogādāt elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumus uz norādīto savākšanas vietu, varēja pieteikt savākšanu, norādot savu adresi.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais