Jūrmala 2012. gadā organizēs Eiropas kūrortu asociācijas 17. kongresu

Eiropas kūrortu asociācijas (ESPA) 16. kongresā, kas no šā gada 23. līdz 27. maijam notika Belekā (Turcijā), tās Ģenerālā asambleja apstiprināja, ka nākamais Eiropas kūrortu asociācijas ikgadējais kongress norisināsies Jūrmalā 2012. gada 22.–24. maijā.

„Jūrmala šo godu izpelnījās, jo aktīvi līdzdarbojas Eiropas kūrortu mārketinga aktivitāšu, vienotu standartu un kvalitātes kritēriju izstrādāšanā un ieviešanā un veicina kūrortu atdzimšanu Latvijā, iniciējot normatīvo aktu izstrādāšanu un Eiropas Savienības finanšu līdzekļu piesaisti kūrortiem un veselības tūrismam, kas ir eksporta produkts ar augstu pievienoto vērtību,” pauž Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos Māris Dzenītis.

Nupat aizvadītajā ESPA kongresā Belekā tika prezentēti ziņojumi par Vācijas veselības apdrošināšanas kompāniju darbību ārvalstīs un pacientu brīvo kustību, tika atspoguļotas medicīnas tūrisma jaunākās tendences, kā arī prezentētas Skandināvijas, Krievijas un Vācijas tirgus īpatnības un pieprasījums veselības tūrisma jomā.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".