Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Mazpulcēnu kartupeļi pirmo reizi nonāk lielveikalu tīklā

14.oktobrī pulksten 12.00 "Maxima XXX" veikalā Rīgā, K. Ulmaņa gatvē 88a tiks uzsākta mazpulcēnu audzēto kartupeļu tirdzniecība. Kopā ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu mediju pārstāvji tiks iepazīstināti arī ar zīmolu "Mazpuku kartupeļi", ar kuru kartupeļi tiks tirgoti "Maxima" veikalos.

Vēl pasākumā piedalīsies arī zemnieku saimniecības "Ezerkauliņi" līdzīpašniece un projekta līdzautore Kristīne Brunovska, "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš, kā arī divi desmiti mazpulcēnu, kuri jau pašlaik nodevuši fasēšanai aptuveni 10 tonnas kartupeļu, turklāt tuvākajās nedēļās paredzēts vēl turpināt ražas nodošanu, informē "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš.

Ik gadu mazpulcēni apgūst kādu dārzeņu audzēšanu un tos pēc tam pārdod "Ezerkauliņiem", kas savukārt dārzeņus realizē veikalos. Šogad līgumi tika noslēgti ar vairāk nekā 300 bērniem. Kopējais nododamo kartupeļu apjoms varētu pārsniegt 30 tonnas. "Man ir prieks, ka bērni mācās strādāt un saimniekot, jo patstāvīgs darbs palīdz viņiem iegūt vērtīgu pieredzi, kas noderēs nākotnē," uzskata zemnieku saimniecības "Ezerkauliņi" līdzīpašniece Kristīne Brunovska.

"Mazpulku jaunieši ir centušies godam un ieguldījuši patiešām lielu darbu, kura augļus vārda tiešākajā nozīmē varēs novērtēt ikviens Latvijas iedzīvotājs, pērkot Mazpulku audzētos kartupeļus "Maxima" veikalos," saka "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš.

Sadarbība starp biedrību "Latvijas mazpulki", "Ezerkauliņiem" un Zemkopības ministriju norisinās jau ceturto gadu. Līdz šim mazpulcēni jau ir mācījušies audzēt kāpostus, burkānus un sīpolus.