Vairāki Ventspils objekti saņem augstāko novērtējumu skatē "Gada balva dizainā 2009"

Otrdien, Rīgā, Dizaina un interjera centrā mc2 notiek Interjera dizaina izstādes atklāšana, kurā būs skatāmi skates „Gada balva dizainā 2009” labākie darbi. Šajā gadā skatē vairāki Ventspils objekti saņēma augstāko novērtējumu.

Darbi tika vērtēti kategorijās „Interjeru dizains” (kategorijās privātais, biroju un sabiedriskais dizains), „Vides dizains” (reklāmas un izkārtnes, fasāžu krāsu dizains un dizaina objekti pilsētvidē) un „Produktu dizains un iepakojums” trīs kategorijās.

Skatē „Gada balva dizainā 2009” par labāko sabiedrisko interjeru atzīta jaunā Pārventas bibliotēka Ventspilī, kuras interjera autore ir Ausma Ķibilde, kā arī otrajā vietā ierindojies Ventspils Teātra nama „Jūras vārti” interjers, kura autori ir Imants Rubīns un Ivo Tacs, i/b „INDRA dizains”.

Savukārt nominācijā "Vides dizains" "Gada balvu dizainā 2009" ieguva arhitekti Vita Balode, Andris Kokins un Kaspars Kaupe par „Lauku, Sarkanmuižas dambja un Brīvības ielu Ventspilī kvartāla krāsu risinājumu”.

Skates „Gada balvas dizainā 2009” mērķis bija noteikt izcilākos divu pēdējo gadu dizaina sasniegumus, to autorus un izpildītājus Latvijā. Skati organizē Latvijas Dizaineru savienība sadarbībā ar Modes Dizaina asociāciju, nodibinājumu „FotoForma” un ar Starptautiskās izstāžu rīkotājsabiedrības BT1 atbalstu.

Svarīgākais