Pie Rīgas pils pulcējas cilvēki, lai paustu atbalstu Zatleram

Pašlaik pie Rīgas pils pulcējas cilvēki, lai paustu atbalstu Valsts prezidentam Valdim Zatleram, kurš šovakar paziņoja, par Saeimas atlaišanu, ziņo portāls tvnet.lv.

Pie Rīgas pils sestdienas vakarā ieradās arī prezidents Valdis Zatlers, kuru pulcējušies sveica ar skaļām ovācijām un saucieniem "Malacis,malacis!"

Prezidents klātesošajiem izteica lielu pateicību par "sapratni un atbalstu" "Visiem liels paldies par sapratni un atbalstu. Tas man vēl būs nepieciešams un vajadzīgs cīņā par godīgu valsti." teica zatlers. Pēc šiem vārdiem viņš sanākušajiem veltīja gaisa skūpstu un iegāja pilī.

Pie Rīgas pils pulcējušies ap 100 cilvēkiem - pamatā latviešu tautības jaunieši. Dažiem no tiem rokās Latvijas karogi un to skaits pamazām vairojas. Pie pils sanākušo ļaužu pūli ar signāltaurēm sveic garāmbraucošie automobiļi.

Pasākumu uzrauga viena pašvaldības un viena Valsts policijas ekipāža.

Starp svinētājiem redzami arī Saeimas deputāti - nacionālās apvienības "TB/LNNK un Visu Latvijai!" deputāts Imants Parādnieks, kā arī šīs Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis, kuri, ierodoties pie pils pulcējušos nodziedāt dziesmu "Nevis slinkojot un pūstot", kam klātesošie labprāt pievienojās. Cilvēki pie pils ir ļoti mierīgi un dalās savstarpējos iespaidos par prezidenta lēmumu.

Latvijā

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredz no 2025.gada palielināt visas transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes par 10%.