BTA koncerns pārsniedz 100 miljonu eiro robežu un saglabā līderpozīciju Baltijā

Parakstot bruto prēmijas par 102 miljoniem eiro, BTA Koncerns ieņem 3. vietu starp lielākajām Baltijas apdrošināšanas sabiedrībām.

Noslēdzot 2010. gadu, BTA Koncernam, starp sešām lielākajām Baltijas apdrošināšanas sabiedrībām, pieder 18,21% Baltijas valstu – Lietuvas, Igaunijas un Latvijas - apdrošināšanas tirgus.

Latvijā BTA ieņem 1. vietu starp visām Latvijas apdrošināšanas sabiedrībām. 2010. gadā, parakstot bruto prēmijas par 69,04 milj. eiro, uzņēmums palielināja savu tirgus daļu līdz 31,2%.

Arī Lietuvā BTA pērn uzrādīja labus rezultātus. Sarežģītajā ekonomiskajā situācijā, kas bija īpaši izteikta pagājušā gada vidū, BTA Draudimas spēja saglabāt 2. vietu Lietuvas apdrošināšanas tirgū un palielināt savu tirgus daļu līdz 13,1%.

BTA Koncerna Igaunijas filiāle kāpināja savu darbību un pagājušo gadu noslēdza ar pieaugumu parakstīto bruto prēmiju apjomā, palielinot savu tirgus daļu līdz 4,3%, tādejādi piecu gadu laikā ieņemot 6. vietu starp sešpadsmit Igaunijas apdrošināšanas sabiedrībām.

Gints Dandzbergs, Apdrošināšanas sabiedrības „BTA” SE valdes priekšsēdētājs: „Esam gandarīti, ka BTA Koncernam pagājušais gads noslēdzies veiksmīgi ne vien Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā. Visās trijās valstīs esam spējuši nodrošināt tirgus daļas pieaugumu, kas liecina par pareizu, katrai valstij piemērotu, uzņēmuma darbības stratēģijas izvēli. Lai gan varam Baltijas valstu tirgu uzskatīt par vienotu, jāatceras, ka katras valsts situācija ir atšķirīga. Lai uzņēmums spētu darboties veiksmīgi, jāvadās gan pēc katras konkrētās valsts ekonomiskās situācijas, kuru atšķirība kļuva īpaši uzskatāma krīzes un pēckrīzes periodā, gan sabiedrības izvirzītajiem kritērijiem kopumā. Tāpēc īpaši svarīga ir spēcīga vietējo profesionāļu komanda - cilvēki, kuri izprot attiecīgās valsts specifiku un spēj sasniegt rezultātu.”

Šā gada labie rezultāti ne vien populārākajos apdrošināšanas veidos – auto, veselības, ceļojumu un īpašumu apdrošināšanā, bet arī pieaugums specifiskajās apdrošināšanas nozarēs - kuģu, kravu, nelaimes gadījumu, vispārējās civiltiesiskās un citos apdrošināšanas veidos, ir solis ceļā uz BTA mērķi sasniegt pozitīvu darbības rezultātu visos BTA pārstāvētajos apdrošināšanas veidos.

Kopumā BTA Koncernā vidējais nodarbināto darbinieku skaits 2010. gadā bija 1271 cilvēki. Kopējais personāla mainības koeficients Baltijā vidēji mēnesī ir 2,3%. Zemais darbinieku mainības līmenis ne vien augstākā un vidējā līmeņa vadībā, bet arī apdrošināšanas speciālistu vidū, ir viens no nozīmīgākajiem uzņēmuma sasniegumiem Baltijā. Pateicoties sabalansētai risku politikai un uz klientu vērstai darbībai, BTA Koncerns 2010. gadā spēja saglabāt gandrīz identisku darbinieku skaitu kā 2009. gadā (1298 darbinieki) un būtiski paplašināt klientu apkalpošanas centru skaitu no 224 struktūrvienībām 2009. gadā uz 312 apkalpošanas centriem 2010. gadā.