Nākamnedēļ Latvijā uzturēsies Krievijas Federācijas Valsts Domes pārstāvji

Vizītē Latvijā no 30. maija līdz 2. jūnijam uzturēsies Krievijas Federācijas Valsts Domes Latvijas – Krievijas sadarbības grupas delegācija.

Apmeklējot Saeimu, Krievijas parlamenta deputāti tiksies ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi, Saeimas Ārlietu komisijas, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputātiem, kā arī ar Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Krievijas parlamentu.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības, tostarp starpvaldību komisijas darbību, kā arī sadarbību parlamentu līmenī. Tāpat plānots apspriest vairāku divpusējo līgumu ratifikāciju, abu valstu robežu demarkācijas procesu, kā arī drošības politikas jautājumus NATO un Krievijas sadarbības kontekstā.

Krievijas parlamentāriešiem paredzēta tikšanās arī ar ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāru Mareku Gruškevicu un Visaugstisvētīto Rīgas un visas Latvijas Metropolītu Aleksandru.

Vizītes ietvaros Krievijas Valsts Domes delegācija apskatīs Vecrīgu un Jūrmalu, kā arī apmeklēs Rīgas Krievu teātri.

Krievijas parlamenta delegācijas sastāvā vizītē Latvijā ieradīsies Krievijas Valsts Domes Ekonomiskās politikas un uzņēmējdarbības komitejas loceklis Georgijs Lazarevs, Sabiedrisko attiecību un reliģisko organizāciju komitejas priekšsēdētāja biedre Alla Kuzmina, Ārlietu komitejas loceklis Valērijs Bogomolovs, Izglītības komitejas locekle Larisa Jakovļeva, Īpašumu komitejas locekle Jekaterina Semenova un Finanšu tirgus komitejas loceklis Aleksejs Bagarjakovs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.