Sāks kursēt pasažieru vilciens no Rīgas uz Tallinu

Svētdien, 29.maijā, sāks kursēt vilciens no Rīgas uz Tallinu ar pārsēšanos Valgā, informē pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" (PV).

Vilciens turpmāk no Rīgas uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu kursēs katru dienu.

Valgā būs jāpārsēžas Igaunijas dzelzceļa pasažieru pārvadātāju uzņēmuma "Edelaraudtee" apkalpotajā vilcienā.

Brauciens ilgs aptuveni astoņas stundas. Pasažieru vilciens no Rīgas uz Tallinu aties pulksten 13.20 un galastacijā pienāks pulksten 21.21. Savukārt no Tallinas vilciens atties pulksten 6.53 un Rīgas stacijā ieradīsies pulksten 15.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī PV pārveidots par valsts uzņēmumu. PV 2009.gadā strādāja ar nepilnu 50 miljonu latu apgrozījumu, kas ir 2008.gada līmenī, un aptuveni 390 tūkstošu latu zaudējumiem pretēji 1,125 miljonu latu peļņai gadu iepriekš.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais