Aptiekās desmitkāršojas pieprasījums pēc pretodu līdzekļiem

Siltais un mitrais gaiss ir veicinājis odu pamošanos, tādēļ maija otrajā pusē aptiekās strauji pieaudzis pieprasījums pēc pretodu līdzekļiem – to pārdošanas apjoms ir desmitkāršojies.

Vēl maija vidū odu aktivitāte bijusi zema – apgrozījuma pieaugums tika novērots līdzekļiem, kuri pasargā no ērcēm, taču par pretodu līdzekļiem dienā vidēji tika ietirgots no 25 līdz 40 latu. Savukārt jau no 19.maija pretodu līdzekļu pārdošanas apgrozījums dienā ir desmit reizes lielāks, informē Ģimenes aptiekas.

Līdzīgi rādītāji bijuši arī pērn, kad odi kļuva aktīvi pēkšņi un maija otrajā pusē pretodu līdzekļu pārdošanas apjomi pieauga desmitkārtīgi.

Pavasara mitrais un sutīgais laiks odus jau ir pamodinājis un licis tiem pamest ziemošanas vietas, taču šogad Ģimenes aptiekas ņēmušas vērā iepriekšējo gadu pieredzi, kad pretinsektu līdzekļu trūka un tirdzniecības vietas nespēja apmierināt lielo pieprasījumu. Aptiekas odu uzbrukumiem ir sagatavojušās un izveidojušas lielus preparātu uzkrājumus, lai to pietiktu ikvienam, stāsta aptieku tīkla pārdošanas attīstības vadītājs Egils Tēbelis.