Jūrmalai būs sadraudzības pilsēta Gruzijā

Pagājušajā nedēļā, 19. maijā, Jūrmalas pilsētas dome noslēdza sadraudzības līgumu ar Gruzijas pilsētu Chaltubo par sadarbību kultūrā un sportā, tūrismā, vides aizsardzībā un vēsturiskā mantojuma jautājumos.

Sadraudzības līgumu parakstīja Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos Māris Dzenītis un Chaltubo domes priekšsēdētājs Mamuka Sagareišvili.

„Chaltubo ir vēsturisks kūrorts ar bagātiem dziednieciskiem resursiem un zinātnisku bāzi. Jūrmalas sadraudzība ar šo pilsētu varētu tikt īstenota gan pieredzes apmaiņā rehabilitācijas, tūrisma jomā, kā arī kultūrā un sportā. Ņemot vērā Gruzijas attīstības tempus, mūsu sadraudzībai ir liels potenciāls,” atzīst Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos Māris Dzenītis.

Jūrmalas pilsētas domes delegācija priekšsēdētāja vietnieka ekonomikas un attīstības jautājumos Māra Dzenīša vadībā, atrodoties vizītē Gruzijā, 17.–20. maijā tikās ar Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Gruzijā Andri Vilcānu, bijušo Latvijas Republikas Goda konsuli un Latviešu biedrības Gruzijā vadītāju Regīnu Jakobidzi, kā arī ar Rustavi pilsētas mēru un viņa vietnieku un piedalījās konferencē par kūrorta un tūrisma attīstības jautājumiem Chaltubo.

Līdz ar šī līguma noslēgšanu Chaltubo kļūst par divpadsmito Jūrmalas sadraudzības pilsētu. Jūrmalas sadraudzības pilsētas ir Anādija (Portugālē), Eskilstūna (Zviedrijā), Jakobštate – Pietarsāri (Somijā), Jevle (Zviedrijā), Kabūra (Francijā), Kazaņa (Tatarstānā), Maskavas Dienvidrietumu apgabals un Sanktpēterburgas Admiralitātes apgabals (Krievijā), Palanga (Lietuvā), Pērnava (Igaunijā), Teračīna Itālijā) un Chaltubo (Gruzijā).

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.