KNAB par krāpšanu aiztur Gulbenes pašvaldības amatpersonu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesa ietvaros 2011.gada 17.maijā aizturēja Gulbenes novada pašvaldības amatpersonu un kādu komercuzņēmuma valdes locekli par pretlikumīgu un krāpniecisku darbību veikšanu saistībā ar pašvaldības iepirkumu.

Patlaban KNAB rīcībā esošo pierādījumu kopums liecina, ka Gulbenes novada amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli un pildot amata pienākumus, un komercuzņēmuma valdes loceklis ilgā laika posmā, grupā pēc iepriekšējas vienošanās ar divu komercuzņēmumu amatpersonām, saistībā ar Gulbenes pašvaldības iepirkumu veica krāpnieciskas un citas pretlikumīgas darbības, radot zaudējumus valstij vismaz 7 218 latu apmērā.

Uzskatot, ka iegūti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs pašvaldības amatpersonu un komercuzņēmuma valdes locekli atzina par aizdomās turētajiem noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 177.panta otrajā daļā un 275.panta otrajā daļā. Patlaban kā drošības līdzeklis aizdomās turētajiem ir noteikts aizliegums tuvoties noteiktām personām, turklāt pašvaldības amatpersonai – arī aizliegums pildīt amata pienākumus pašvaldībā.