Par kukuļņemšanu aizturētais Ķipurs atstādināts no amata

Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Andris Ķipurs ("Jaunais laiks", "Vienotība") trešdien atstādināts no amata, viņa vietā iecelta līdzšinējā valdes priekšsēdētāja vietniece Solvita Ābola, vēsta LNT ziņas.

Tā kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklēšana saistībā ar Ķipuru sākta par pārkāpumiem, kas nav saistīti ar ārsta praksi, darbu slimnīcā kā ārsts viņš turpinās.

Jau vēstīts, ka KNAB piektdien aizturējis Jelgavas slimnīcas valdes locekli, Jelgavas domes deputātu un Finanšu komitejas locekli Andri Ķipuru ("Jaunais laiks") par kukuļņemšanu.

KNAB aģentūru BNS informēja, ka Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes loceklis, būdams valsts amatpersona, laikā no 2010.gada novembra līdz 2011.gada 13.maijam no divu komercuzņēmumu valžu priekšsēdētājiem pieņēma kukuļus ne mazāk kā 3700 latu apmērā saistībā ar slimnīcas iepirkto medicīnas aprīkojumu.

Aizturēts arī slimnīcas nodaļas vadītājs un divu komercuzņēmumu vadītāji.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais