Energoapgāde Latvijā traucēta 600 "Latvenergo" klientu

Latvijā trešdien vakarpusē elektroapgāde traucēta 600 Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientu, informē Latvijas energokompānijas "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Trešdienas spēcīgo vēja brāzmu izraisīto elektroapgādes traucējumu dēļ bez elektrības palikušo klientu skaits kopš pusdienlaika būtiski samazināts un pēcpusdienā bez elektroapgādes bija aptuveni 700 klientu, savukārt pulksten 17 šis skaitlis jau bija sarucis līdz aptuveni 600 klientu.

Pēc Sikšņa teiktā, visvairāk lietotāju bez elektroapgādes pulksten 17 bija Daugavpils un Madonas apkārtnē. "Daugavpilī joprojām bez elektrības ir 191 klients, savukārt Madonā un tās apkārtnē bez elektrības ir 213 iedzīvotāju," sacīja "Latvenergo" pārstāvis, bet prognozēja, ka visi bojājumi Madonā tiks novērsti turpmāko stundu laikā.

"Vēja brāzmu ietekmē koki liecas uz elektropārvades līnijām, radot avārijas atslēgumus, kā arī dažviet ir reģistrēti tehnoloģiskie traucējumi elektroapgādes tīklā, kas nav saistīti ar vēja brāzmām," paskaidroja Siksnis un uzsvēra, ka "Latvenergo" speciālisti joprojām intensīvi strādā, lai operatīvi novērstu stiprā vēja radītos bojājumus elektrolīnijām. "Operatīvās izbraukumu brigādes turpinās strādāt līdz vēlam vakaram," apliecināja energokompānijas pārstāvis un piebilda, ka visi minētie traucējumi drīzumā tiks novērsti, ja saglabāsies labvēlīgi laikapstākļi.

Jau vēstīts, ka Latvijā trešdien priekšpusdienā elektroapgāde bija traucēta 7293 "Latvenergo" klientiem, tostarp plānoti atslēgumi reģistrēti 84 transformatoru punktu teritorijās 2617 klientiem, savukārt avārijas atslēgumi reģistrēti 318 transformatoru punktu teritorijās 4676 klientiem.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un seši meitasuzņēmumi – "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvijas elektriskie tīkli", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba" un "Liepājas enerģija".