Liepājā iztērēti miljoni neuzceltai koncertzālei

Kaut arī Liepājas daudzfunkcionālā centra Lielais dzintars projektā ieguldīti jau 5,5 miljoni latu, joprojām nav skaidrs, vai koncertzāli uzbūvēs, raksta Dienas Bizness.

Koncertzāles projekta izmaksas tiek lēstas ap 19,55 miljoniem latu. Pagaidām šim mērķim ir atvēlēti 1,7 miljoni lati no valsts un 6 miljoniem latu no Eiropas Savienības struktūrfondiem. Liepājas dome uzsver, ka no projekta atteikusies nav. Tomēr būvniecību sāks tikai tad, kad būs skaidrs, kur ņemt pārējo naudu.

Koncertzāles tehniskā projekta ekspertīze bija noslēgusies jau martā, ko pēc Liepājas domes pasūtījuma veica Liepājas arhitektu birojs SIA V projekts, piesaistot akustikas un ugunsdzēsības speciālistus. Projekta vadītājs, Liepājas domes izpilddirektora vietnieks Didzis Jēriņš informēja, ka saskaņā ar ekspertu slēdzienu tehniskajā projektā jānovērš trūkumi un nepilnības un jāiesniedz atkārtotai ekspertīzei.

Taču pēc Liepājas domes opozīcijas deputāta Ivara Kesenfelda rīcībā esošās informācijas, tehniskais projekts atzīts par nerealizējamu brāķi. «Amatpersonas ir iedzītas stūrī, jo viņi neapdomīgi samaksājuši 90% honorāra arhitektam Gīnkem avansā, un šo naudu ir problemātiski atgūt,» uzskata Kesenfelds. Savukārt SIA V projekts vadītājs Uldis Vecvagars atklāj, ka esot daudz piezīmju, bet apgalvot, ka projekts nav realizējams, būtu pārspīlēti. Gan dome, gan eksperts aizbildinās ar līguma konfidencialitāti, sīkāk ekspertīzi nekomentējot.

Latvijā

Finanšu nozares asociācija (FNA) un lielākās bankas šodien mediju pasākumā informēja par aktuālo situāciju kreditēšanas jomā un banku aprēķinus par solidaritātes iemaksas sasaisti ar kreditēšanu.

Svarīgākais