Latvijā pieaug patvēruma pieprasītāju skaits

Šogad Latvijā pieaudzis patvēruma pieprasītāju skaits. Īpaši aprīlī un maijā vērojams daudz lielāks patvēruma meklētāju skaits no Gruzijas un Āfrikas valstīm, biznesa ziņu portālu BNN.LV informēja Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Administratīvās pārvaldes Koordinācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore Jevgēnija Pozņaka.

No 2011. gada sākuma līdz maija vidum Latvijā patvērumu jau pieprasījusi 61 persona. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem šī tendence aug, jo 2010.gadā visa gada garumā bija 61 patvēruma pieprasītājs, savukārt 2009. gadā – 52.

Aprīlī un maijā ir konstatēti 24 patvēruma meklētāji no Gruzijas, kuri ieceļoja Latvijā no Baltkrievijas un uzreiz uz robežas pieprasīja patvērumu.

Savukārt uz Krievijas – Latvijas robežas Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā un Terehovas robežkontroles punktā patvērumu pieprasījušas Āfrikas izcelsmes personas no Kongo – seši, Kamerūnas – divi. Šīs personas sākotnēji mēģināja ieceļot Latvijā ar viltotiem dokumentiem, bet pēc viltojumu atklāšanas pieprasīja patvērumu.