Sīvā cīņā Ventspils uzvar par 2010.gada starptautiskas tulkošanas konferences rīkošanu

8. un 9.oktobrī Grodņā (Baltkrievija) notika Baltijas jūras reģiona universitāšu sadarbības tīkla IV konference "Kvalitāte un kvalifikācija tulkošanā".

Konferences noslēgumā notika nākamās konferences norises vietas kandidatūru apspriešana. Šis bija saspringtākais konferences darba posms, ko paši dalībnieki raksturoja kā spriedzi, kādā tiek gaidīts lēmums par pilsētu, kurai būs tiesības rīkot olimpiskās spēles. Pieteikumus bija iesniegušas trīs pilsētas – Sanktpēterburga, Viļņa un Ventspils. Pieteicēji raksturoja savu priekšlikumu motivāciju, tad notika balsošana, kurā pārliecinošu vairākumu ieguva Ventspils Augstskolas piedāvājums. Tādējādi V starptautiskā konference "Kvalitāte un kvalifikācija tulkošanā" 2010.gada oktobra beigās notiks Ventspils Augstskolā.

Šāda foruma idejas autors ir viens no mūsdienu autoritatīvākajiem tulkošanas teorētiķiem – profesors Īvs Gambjē, kura pašreizējā darbavieta ir Turku universitāte Somijā. Konferencē piedalās īpašas zinātniskās komitejas uzaicināti tulkojumzinātnieki no Somijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Zviedrijas, Krievijas un Baltkrievijas, notiek pieredzes apmaiņa par tulku un tulkotāju sagatavošanas problēmām augstskolu tulkošanas studiju programmās, kā arī tiek pārrunāts tādu studiju kursu saturs, kas būtiski ietekmē nākamo tulkošanas speciālistu darba kvalitāti.

Pirmā konference šī projekta ietvaros notika 2006.gadā Viļņas universitātē, nākamās – Tallinā un Kaļiņingradā. No Latvijas konferences darbā līdz šim uzaicināti piedalīties speciālisti no Latvijas Universitātes un Ventspils Augstskolas. Šīgada konferencē piedalījās 32 dalībnieki no 7 valstu 12 universitātēm.

Svarīgākais