Pieejams ierobežotā daudzumā: Iecienīts Latvijas gardums būs ar jaunu garšu

© Depositphotos

Tūlīt jau sāksies Ziemassvētku gaidīšanas laiks, tamdēļ Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” tam ir jau savlaicīgi sagatavojies. Rezultātā ir radīts jauns zīmola “Kārums” Ziemassvētku biezpiena sieriņš. Produkta izstrādē ir ieguldīti ap 25 tūkstošiem eiro un tas ierobežotā daudzumā būs pieejams veikalos visā Latvijā tikai līdz 2025. gada janvārim.

Šoreiz uzņēmuma meistarīgie pārtikas tehnologi ir izvēlējušies jaunajā “Kārums” sieriņā apvienot tipiskākās, tradicionālākās Ziemassvētku uzkodas, kā rezultātā biezpiena masā ir savijušās sulīgo mandarīnu un aromātisko piparkūku garšas. Savukārt virpusē sieriņš pārklāts ar tikai tam raksturīgo un daudzu mīlēto kakao glazūru.

Ilva Veidemane, “Food Union” piena produktu zīmolu vadītāja: “Var teikt, ka katrs gads ir “Kārums” gads, taču 2024. gads - it īpaši. Lielāko gada daļu svinējām “Kārums” simbola - Vārnas - 30. jubileju, radot septiņus jaunus gardumus. Taču ar to bija par maz, tamdēļ nolēmām, ka par vārniņas dzimšanas dienas ķirsīti uz tortes ir jākļūst astotajam jaunumam, kas turklāt atjauno brīnišķīgu, bet nedaudz aizmirstu “Kāruma” tradīciju - īpašo Ziemassvētku sieriņu. Šim notikumam par godu izvēlēta visraksturīgākā Ziemassvētku garšu kombinācija un tapis “Kārums” Ziemassvētku biezpiena sieriņš ar piparkūkām un mandarīniem. Jā, tas nudien garšo kā Ziemassvētki, tamdēļ šo gaidāmo svētku noskaņu ikviens kārumnieks var sajust vienā nelielā našķī jau tagad”.

Svarīgākais