Projekta "Paēdušai Latvijai" ietvaros iedzīvotāji saziedojuši vairāk nekā 23 tūkstošus latu

Rūpēs par līdzcilvēkiem, kopš gada sākuma projekta "Paēdušai Latvijai"ietvaros iedzīvotāji kopumā saziedojuši jau 23 328,85 latus.

Par šiem līdzekļiem būs iespējams sniegt pirmo atbalstu vairāk nekā tūkstotim grūtībās nonākušu ģimeņu ar bērniem, kā arī ģimenēm, ko skārušas pēkšņas nelaimes, tostarp arī traģiskajā ugunsgrēkā cietušajai ģimenei Tukuma novadā.

"Esam ļoti pateicīgi ikvienam ziedotājam par atsaucību un nesavtīgajām rūpēm par mūsu līdzcilvēkiem. Latvijā ir daudz pēkšņu nelaimju skartu ģimeņu, kurām mūsu palīdzība ir ārkārtīgi nepieciešama. Ik dienu mēs saņemam izmisuma pilnus zvanus no cilvēkiem, kuriem vienā acu mirklī ir pazudis viss, kas viņiem bijis. Pašvaldība, protams, sniedz atbalstu šādās situācijās nonākušajiem, tomēr ne vienmēr to ir iespējams nodrošināt nekavējoties. Taču ikviens no mums var palīdzēt ģimenēm, kuras pēkšņi piemeklējusi nelaime. Mēs nekad nezinām, kad un kuru skars kāda traģēdija, - tas var būt arī kāds no mūsu tuviniekiem vai pat mēs paši. Nelaimes nav iespējams paredzēt, taču ir iespējams nekavējoties palīdzēt," saka labdarības portāla Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Katra mēneša otrajā nedēļas nogalē pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" komanda Rīgā un citās Latvijas lielākajās pilsētās rīko pārtikas glābējpaku vākšanas pasākumus. Nākamā glābējpaku vākšanas talka norisināsies 13.maijā no pulksten 17:00 līdz 20:00 un 14.maijā no pulksten 12:00 līdz 16:00 Rīgā - veikalos "Maxima XXX" Slokas ielā 115, A.Deglava ielā 67 un K.Ulmaņa gatvē 88a, Jelgavā - veikalā "Maxima XX" Driksas ielā 4, kā arī citviet Latvijā.

Svarīgākais