Ļoti iespējams, ka nedēļas nogalē sagaidīsim pirmo sniegu

© Kaspars Krafts/MN

Šonedēļ visā valstī biežāk līs, pūtīs brāzmains vējš, un, ļoti iespējams, nedēļas nogalē sagaidīsim pirmo sniegu, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Saglabājoties ciklona ietekmei, nedēļas vidū debesis lielākoties klās mākoņi. Otrdien debesīs mākoņu daudzums būs mainīgs, vietām uzspīdēs saule, bet Kurzemē mākoņu būs vairāk. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas vakarā iegriezīsies no dienvidu puses. Vietām, naktī galvenokārt Vidzemē, ir gaidāms īslaicīgs lietus. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4...+8°, vietām piekrastē būs nedaudz siltāk, tur gaiss atdzisīs vien līdz +9...+11°. Trešdien laika apstākļi būtiski nemainīsies - debesis būs mākoņainas, un tikai brīžiem uzspīdēs saule, lietus jau būs gaidāms valsts teritorijas lielākajā daļā. Naktī un no rīta dažviet veidosies migla. Lēns līdz mērens dienvidu puses vējš no rīta pakāpeniski iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un pastiprināsies, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-17 m/s. Naktī gaiss atdzisīs līdz +6...+11°, daudzviet austrumos līdz +1...+6°. Dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +9...+12°.

Nedēļas otrajā pusē spēcīga ciklona ietekmē laiks kļūs nepatīkamāks - dienas daudzviet Latvijā būs lietainas, turklāt arī vējš manāmi pieņemsies spēkā, lielā teritorijas daļā brāzmās sasniedzot 15-18 m/s, bet piekrastē pat 20-24 m/s. Ļoti ticams, ka nedēļas izskaņā sagaidīsim arī pirmo sniegu, taču tas būs slapjš un sniega sega, kas vietām sāks veidoties, būs pavisam neliela un ātri vien nokusīs. Tomēr satiksmes dalībniekiem jābūt uzmanīgiem, jo svētdienas naktī daļā Latvijas gaisa temperatūra pazemināsies zem 0°, līdz ar to uz ceļiem var veidoties apledojums!

Latvijā

Rīgas pilsētas tiesa 15.oktobrī apmierināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pieteikumu pret politisko partiju apvienību "Jaunā saskaņa" par tās darbības apturēšanu uz vienu mēnesi, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.