Uz sociālo dienestu bijušie "biezie" pēc pabalstiem nāk ģērbušies dārgos kažokos

Daļa cilvēku, kurus pirms dažiem gadiem ierindoja bagātāko sarakstā, tagad ir spiesti pārvarēt kaunu un doties lūgt sociālo palīdzību, tostarp pabalstus. Krīzes laikā zaudējuši darbu un iztikas līdzekļus, šie ļaudis joprojām tērpjas izteikti dārgās drānās un brauc ar iespaidīgām automašīnām, ziņo portāls Tvnet.

Rīgas Sociālā dienesta teritoriālā centra "Avoti" sociālās palīdzības organizatore Dace Kļaviņa pastāstīja - ir gadījumi, kad potenciālais pabalsta saņēmējs atbrauc, ietērpies dārgā ūdeļādas kažokā.

Kādreizējie bagātnieki, kuri tagad nonākuši krīzē, joprojām mēdz lietot pirmskrīzes laikā iegādātās zelta rotaslietas un biezus naudas makus, kuri pilni maksājumu kartēm.

Kad palīdzības lūdzējam jautājot par šīm lietām, viņš skaidrojot, ka kažoks iegādāts pirms pieciem gadiem, bet mašīna nav reģistrēta uz viņa vārda, raksta Tvnet. Vienlaikus teritoriālā centra vadītāja Ināra Riherte uzsver, ka cilvēkam piederošās luksuslietas nav pamats, lai atteiktu palīdzību. To piešķirot, sociālās palīdzības organizators rūpīgi izvērtē lūdzēja materiālo situāciju, tostarp ienākumus, uzturlīdzekļus, uzņēmējdarbību, īpašumus, transportlīdzekļus. Iespējams, visas dārgās lietas cilvēks iegādājies pirms vairākiem gadiem, kad viņam bija brīvi līdzekļi, un sociālo palīdzību viņš nav saņēmis.

Turklāt dažkārt nesenie bagātnieki uz sociālajiem darbiniekiem skatās ar pārākuma sajūtu. "Visbiežāk no augšas uz leju skatās cilvēki, kuriem te nevajadzētu būt."

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais