VID meklē darbinieku, solot vairāk nekā 4600 eiro lielu algu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir izsludinājis atklātu konkursu uz VID ģenerāldirektora vietnieka amatu, informē VID pārstāvji.

VID ģenerāldirektora vietniekam paredzētā mēneša bruto alga ir no 4645 līdz 4945 eiro.

Pretendenti konkursā var pieteikties līdz 2024.gada 11.novembrim.

Pretendentiem ir jāatbilst likuma "Par Valsts ieņēmumu dienestu" un Valsts civildienesta likuma prasībām, kā arī ir nepieciešama nevainojama reputācija un atbilstība likuma "Par valsts noslēpumu" noteiktajām prasībām. Prasīta arī augstākā profesionālā vai akadēmiskā izglītība (maģistra grāds), vēlams ekonomikā, komerczinībās vai tiesību jomā.

Pretendentiem prasīta arī profesionālā pieredze pēdējo 10 gadu laikā nodokļu administrēšanas procesu vadībā un pārraudzībā vai finanšu un ekonomikas jomā ne mazāk kā piecus gadus, kā arī vadības pieredze ar padotībā vismaz 20 darbiniekiem ne mazāk kā trīs gadus pēdējo sešu gadu laikā un teicamas angļu valodas zināšanas. Pretendentiem nepieciešamas arī profesionālās zināšanas par nodokļu politiku, administrēšanu un to procesu vadību un pārraudzību.

Tāpat pretendentam nepieciešama prasme analizēt sarežģītu informāciju un pārzināt dažādas darbības jomas. Svarīga ir arī prasme pieņemt lēmumus, izvērtējot informāciju un uzņemoties atbildību, prasme skaidri un argumentēti paust viedokli, publiskās uzstāšanās un prezentācijas prasme, kā arī labas komunikācijas un sadarbības prasmes. Tiks vērtēta arī pretendenta prasme vadīt komandu, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, kā arī orientācija uz attīstību un stratēģiskais redzējums.

Konkurss noritēs trijās kārtās.

Pirmajā atlases kārtā notiks pretendentu iesniegto dokumentu izvērtēšana, savukārt otrajā kārtā notiks pretendentu komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana, pārrunas ar pretendentiem par viņu motivāciju ieņemt šo amatu un pretendentu redzējuma ar mērķi stratēģiski pilnveidot dizainā balstītus VID pakalpojumus, kas ir izstrādāti klientu atbalstam un atbilstu viņu vajadzībām, atspoguļojot priekšlikumus un konkrētus konstruktīvus risinājumus, novērtēšana, kā arī tiks novērtētas pretendentu profesionālās zināšanas atbilstoši amata prasībām. Trešajā kārtā notiks pretendentu vadības kompetenču vērtēšana.

Konkursa komisiju vadīs VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

VID ģenerāldirektore patlaban ir Šmite-Roķe, bet viņas vietnieki ir Raimonds Zukuls un Jānis Upmanis.

Svarīgākais