Politiski represētajām personām Kuldīgas novadā ir iespēja novembrī saņemt 50 eiro svētku pabalstu

© Depositphotos

Kuldīgas novada politiski represētās personas var pieteikties svētku pabalstam, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Lai to saņemtu, jāpiesakās līdz 1.novembrim, iesniedzot pirmreizēju iesniegumu pilsētas vai pagastu sociālajiem darbiniekiem, norādot konta numuru un pievienojot statusa apliecinājuma kopiju. Iesniegumu pabalsta saņemšanai var iesniegt arī elektroniski.

Tiesības saņemt šo pabalstu ir personām, kurām piešķirts politiski represētās personas statuss, ja personas dzīvesvieta deklarēta Kuldīgas novadā ne mazāk kā pēdējos sešus mēnešus līdz 1.novembrim un persona iesniegusi pirmreizēju iesniegumu pabalsta saņemšanai.

Tiem politiski represēto pabalstu saņēmējiem, kuri jau iepriekš saņēma šo pabalstu un konts nav mainījies, atkārtoti Kuldīgas novada Sociālajā dienestā nav jāvēršas.

Latvijā

“Militarizētās tēlniecības kompozīcija” – tā Aizsardzības ministrija (AM) nodēvēja bruņutransportiera CVRT vraka uzstādīšanu uz betona postamenta pie iebrauktuves Ādažu militārās bāzes stāvlaukumā. Ar tieši šādu mērķi par simbolisku summu jau pirms septiņiem gadiem no Lielbritānijas tika nopirkta konkrētā kaujas mašīna.