Ugunsgrēks laupījis viena cilvēka dzīvību

© Depositphotos

Sestdien Rīgā, pie Lielvārdes šosejas degusi dārza māja 25 kvadrātmetru (m2) platībā, kura rezultātā bojā gāja cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Tāpat VUGD izsaukumu saņēma plkst.10.40, kur dega divu stāvu dzīvojamā māja ar piebūvi 320 m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas laikā cieta ugunsdzēsējs, kurš nogādāts ārstniecības iestādē.

Tāpat tika saņemts izsaukums uz Saldus novada Brocēniem, kur piecu stāvu dzīvojamā mājā otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 1,5 m2 platībā. No degošā dzīvokļa balkona, izmantojot glābšanas masku, tika izglābts cilvēks. Vēl 12 cilvēki no ēkas bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās.

Rīgā, pie Daugavgrīvas šosejas dega dārza māja 25 m2 platībā. Ugunsgrēkā bojā gāja cilvēks.

Vakar vakarā saņemts izsaukums uz Jelgavas ielu Kuldīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā nepareizas apkures ierīces ekspluatācijas rezultātā katlu telpā izveidojies piedūmojums, nostrādājis dūmu detektors.

No ēkas pirms VUGD ierašanās evakuējās trīs cilvēki. Ugunsdzēsēji degšanu nekonstatēja, tika izvēdinātas piedūmotās telpas.

Vakarā ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama arī kādam cilvēkam Valmierā, kurš bija iekritis garāžas remontbedrē. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku no bedres izcēla un nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus - 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet vēl 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Svarīgākais