Izsludina iespēju iegādāties teju 75 000 augus, kas atņemti noziedzniekiem

© Kaspars Krafts / F64

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) izsludinājusi krimināllietā izņemto lietisko pierādījumu realizāciju, piedāvājot iegādāties dažādu veidu augus podiņos, aģentūra LETA uzzināja NVA.

Kopējais augu daudzums ir 74 990 gabali, bet realizācijas cena ir 9173 eiro.

Mantu iespējams iegādāties pa daļām. Aģentūras izplatītie foto liecina, ka var iegādāties, piemēram, antūrijas un orhidejas, Bendžamina gumijkokus, marantas, kalamondīnus un citus.

Skaistumaugu tīkotāji augus gan nevarēs iegādāties pa vienam. Iegādei pieejami augu komplekti, piemēram, var iegādāties 84 graudzāles un kafijas par kopumā 28 eiro.

Augi izņemti kādā Nodokļu un muitas policijas pārvaldes izmeklētā kriminālprocesā.

Gadījumā, ja jaunais augu īpašnieks vēlēsies izplatīt augus citiem gala lietotājiem - savā tirdzniecības vietā vai tirgū, amatieru tirgū, sarakstā minētiem augiem nav nepieciešamas augu pases, kā arī nav jāreģistrējas Valsts augu aizsardzības dienesta Profesionālo operatoru oficiālajā reģistrā.

Tomēr gadījumā, ja pretendents vēlās piegādāt tos veikalam vai apzaļumošanas uzņēmumam, vai citam komersantam, ir jāreģistrējas Valsts augu aizsardzības dienesta Profesionālo operatoru oficiālajā reģistrā un jāpievieno augiem augu pases.

Piedāvājumu iesniegšana ir līdz 21.oktobrim.

Svarīgākais