Latvijā šomēnes atklāti jau vairāk nekā 700 kilogrami hašiša

© Unsplash

406 kilogramus hašiša divās lielās narkotisko vielu slēptuvēs kravas automašīnās muitnieki atklājuši Terehovas un Grebņevas kontroles punktos. Līdz ar to kopumā oktobrī Latvijā jau ir aizturētas trīs lielas kravas hašisa, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Ziņneši jau ziņoja par vairāk nekā 300 kilogramiem hašiša, kas oktobra sākumā tika aizturēti uz Tīnužu šosejas Kokneses tuvumā. Trīs dienas pēc tam Terehovas muitas kontroles punktā aizturēta vēl viena krava. Pārbaudei ar rentgena iekārtu novirzīta kravas automašīna ar puspiekabi, ko vadīja kādas Vidusāzijas valsts pilsonis.

Raimonds Zukuls, VID Muitas pārvaldes direktors komentē: “Muitas amatpersonas konstatēja slēpni kravas automašīnā ar 185 kilogramiem hašiša. Novietotas tādā standarta preču aizsegā, speciāli izveidotajā slēpnī. Savukārt 8 dienas vēlāk jau Grebņevas muitas kontroles punktā atklātas diezgan līdzīgs slēpnis ar 221 kg hašiša.”

Šo kravas mašīnu vadījis Lietuvas pilsonis. Tas, vai šīs trīs hašiša kontrabandas ir savā starpā saistītas, tiks noskaidrots izmeklēšanā.

Tas nāk, visticamāk, no Eiropas dienvidiem. Kur starptautiskie nelegālie narkotiku tirdzniecības ceļi ir atveduši šo kravu, iespējams, no Āfrikas. To mēs izmeklēšanā mēģināsim noskaidrot,” stāsta Aigars Prusaks, VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors.

Trīs kravās oktobrī kopumā aizturēti vairāk nekā 700 kilogrami hašiša. To kopējā vairumtirdzniecības cena ir apmēram 3,3 miljoni eiro. Savukārt mazumtirdzniecībā viena 100 gramus smaga brikete maksā no viena līdz pusotram tūkstotim eiro.