Latvijā atklās vienu no lielākajām PET pudeļu pārstrādes rūpnīcām Ziemeļeiropā

© Dmitrijs Suļžics / F64

Ņemot vērā Eiropas Savienības (ES) noteiktos klimatneitralitātes un “Zaļā kursa” mērķus, tās dalībvalstīs turpmākajos gados būtiski palielināsies atkritumu pārstrādes loma. Kamēr ES vadošās valstis, kuru starpā ir Vācija, Slovēnija, Austrija, Nīderlande u.c. spēj pārstrādāt vidēji 65% radīto atkritumu, Latvija sasniedz nepilnus 50%*.

Turpinot paplašināt atkritumu pilna cikla apriti Latvijā un ārpus tās, Baltijā lielākās vides resursu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmumu grupas “Eco Baltia” PET pudeļu pārstrādes uzņēmums “ITERUM” (līdz 6.jūnijam “PET Baltija”) atklāj jaunu rūpnīcu, kas atrodas Latvijā, Pierīgas reģionā, Olainē.

Paredzēts, ka rūpnīcas ikgadējā ražošanas jauda sasniegs aptuveni 80 tūkstošus tonnu, kas ir par aptuveni 30% vairāk nekā bija iespējams nodrošināt uzņēmuma iepriekšējā ražotnē Jelgavā.

Jaunatklātā rūpnīca būs viena no lielākajām un modernākajām PET pārstrādes ražotnēm Ziemeļeiropā un viena no lielākajām industriālajām ēkām Latvijā. Tās izveidē “ITERUM” investējis vairāk nekā 10 miljonus eiro, savukārt kopējās investīcijas mērāmas vairāk nekā 35 miljonos eiro.

Latvijā

Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē trešdien tika skatīts opozīcijas partijas "Nacionālā apvienība" pieprasījums satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P) par elektrovilcienu piegādes līguma ar Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" izpildi, kurā deputāti noskaidroja, ka joprojām nav skaidrības, kādas varētu būt iespējamās soda sankcijas par līguma izpildi.