Latvijā būvē jaunus mājokļus 135 miljonu eiro vērtībā

© unsplash.com

Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs "Invego" Latvijā sācis īstenot četrus mājokļu projektus 135 miljonu eiro vērtībā un atvēris biroju Rīgā, informē attīstītāja pārstāvji.

"Invego" izpilddirektors Kristjans Tūrs Vehi informē, ka šobrīd Latvijā tiek būvēti mājokļi vairāk nekā 50 000 kvadrātmetru platībā, taču uzņēmums Latvijā plāno īstenot vēl vairākus attīstības projektus.

Rīgā patlaban notiek "Invego" 120 mājokļu projekta "Parka kvartāls" otrās kārtas būvniecība, kā arī sākta 360 dzīvokļu kompleksa "Vītolu parks" un 67 dzīvokļu kompleksa "Skanstes rezidences" mājokļu tirdzniecība. Ādažos notiek arī jauna dzīvojamā rajona "Vide Ādaži" būvniecība, kas sastāvēs tikai no rindu mājām. Šajā projektā plānoti 86 mājokļi.

"Invego" ir Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs, kas pēdējos gados Tallinā un tās apkārtnē ir uzbūvējis vairāk nekā 1250 māju un 30 000 kvadrātmetru komercplatības. Igaunijā "Invego" lielākie projekti ir nesen pabeigtie "Tiskreoja" un "Tabasalu Kodu", kā arī "Luccaranna", "Uus-Järveküla" un "Keila Pargikodude" dzīvojamie rajoni, kas pašlaik tiek būvēti.

Rīgā uzņēmums attīsta projektus "Parka kvartāls", "Skanstes rezidences" un "Vītolu parks", kā arī ciematu "Vide Ādaži". 2024.gadā "Invego" sāka arī projektu "Silves Hills" Portugālē.

Latvijā

Septembrī aptuveni pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņēmuši vēstules no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), kurās norādīts, ka apgrozījums viņu banku kontos ievērojami pārsniedz deklarētos ienākumus. Šīs vēstules nedrīkst ignorēt, pretējā gadījumā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības iekasēt 20% ienākuma nodokļa no starpības starp apgrozījumu un oficiāliem ienākumiem, Latvijas Radio 4 raidījumā “Otkritij razgovor” brīdināja dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.