Staķis: Jāpanāk veto iespējas atcelšana vienai EP valstij

© Dmitrijs Suļžics/MN

Būtu jāpanāk veto iespēju vienai valstij Eiropas Padomē atcelšana, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Mārtiņš Staķis (P).

Ņemot vērā Ungārijas premjera Viktora Orbāna nostāju attiecībā uz palīdzības sniegšanu Ukrainai, Staķis pauda, ka, visticamāk, Ungārijas līderis savu pozīciju nemainīs, tāpēc vienīgais variants ir pie pirmās iespējas noņemt veto iespējas. "Mana pārliecība ir, ka, lai uzliktu kādam jautājumam veto, nebūtu jābūt pietiekami ar vienu valsti un vajadzētu vairāku valstu vienošanos," sacīja politiķis.

Viņš akcentēja, ka neatkarīgi no tā, kāds būs ASV vēlešanu iznākums, Eiropa joprojām būs viena no lielākajām Ukrainas atbalstītājām - EP tam ir liels atbalsts.

Runājot par ES paplašināšanos, Staķa vērtējumā Serbija, ņemot vērā tās tuvināšanos Krievijai, vienlaikus attālinās no iestāšanās ES. Vienlaikus vistuvāk dalībai ES ir Melnkalne un Albānija. Arī Ukraina ir ceļā uz dalību ES, taču jārunā, vai tai vajadzētu izpildīt visus nosacījumus iestāšanai blokā. Savukārt Gruzijā saistībā ar tuvināšanos ES ļoti daudz kas ir atkarīgs no vēlēšanu iznākuma.

Latvijā

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) vērš sabiedrības uzmanību uz to, ka pagājušajā nedēļā Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) telpās rīkota mūžizglītības pasākuma laikā noticis skaļš incidents, kam varētu būt tālejošas sekas. 

Svarīgākais