Ņem vērā! Vairs nekur nedrīkstēs braukt ātrāk par 90 km/h, izņemot vienu ceļa posmu

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

No trešdienas, 16. oktobra, līdz pat pavasarim vairs nekur Latvijā nevarēs braukt ātrāk par 90 kilometriem stundā (km/h), izņemot Siguldas šosejas posmu, kur ļoti labos apstākļos drīkstēs braukt ar ātrumu līdz 100 km/h, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

No šodienas līdz trešdienai valsts ceļu tīklā maksimālais braukšanas ātrums tiks pielāgots mainīgajiem un ziemas laikapstākļiem, bet jau no trešdienas visā valsts ceļu tīklā maksimālais braukšanas ātrums būs 90 km/h.

Izņēmums būs Vidzemes šosejas posms no Rīgas līdz Siguldai, kur darbojas adaptīvā satiksmes vadība ar mainīgas informācijas ceļa zīmēm - ļoti labos braukšanas apstākļos maksimālais braukšanas ātrums tur būs 100 km/h arī ziemas sezonā. Meteoroloģiskajiem un braukšanas apstākļiem pasliktinoties, atļauto ātrumu tur samazinās līdz 90, 80 vai 70 km/h.

Jāņem vērā, ka ziemas periodā braukšanas un meteoroloģiskie apstākļi var manīties vairākas reizes dienā, tostarp strauji, tādēļ autovadītājiem jāpievērš uzmanība mainīgās informācijas ceļa zīmju norādījumiem un jāievēro tie, atgādina LVC.

Iestājoties rudenīgiem laikapstākļiem, autovadītāji tiek aicināti ņemt vērā, ka rītos un vakaros kļūst tumšāks, kā arī redzamību var pasliktināt nokrišņi un migla. Lietus un kritušo lapu dēļ ceļi var kļūt slideni, rudens vēja brāzmu laikā uz ceļiem var būt lūzuši koki vai zari.

16. oktobrī valsts ceļu tīklā sāksies ziemas uzturēšanas sezona, tas nozīmē, ka darbu sāks ceļu ziemas dienests, kas sekos līdzi braukšanas apstākļiem un nepieciešamības gadījumā veiks darbus, lai iespēju robežās uzlabotu braukšanas apstākļus.

Lai iegūtu vai nodotu informāciju par notiekošo uz valsts autoceļiem, ikviens var zvanīt uz LVC diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 8000 5555.

Latvijā

Jūrmalā ir pabeigti būvdarbi Dzintaru dzelzceļa pārvada labajā pusē virzienā no Rīgas uz Majoriem, bet no šodienas būvdarbi tiks sākti pārvada kreisajā pusē virzienā uz Rīgu, nosakot jaunus satiksmes ierobežojumus, informē pašvaldība.

Svarīgākais