Uz Dzintaru dzelzceļa pārvada ieviesti jauni satiksmes ierobežojumi

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Jūrmalā ir pabeigti būvdarbi Dzintaru dzelzceļa pārvada labajā pusē virzienā no Rīgas uz Majoriem, bet no šodienas būvdarbi tiks sākti pārvada kreisajā pusē virzienā uz Rīgu, nosakot jaunus satiksmes ierobežojumus, informē pašvaldība.

Dzintaru dzelzceļa pārvada pārbūves būvdarbi tika sākti martā, satiksmei noslēdzot abas braukšanas joslas labajā pusē virzienā no Rīgas un satiksmi organizējot pa divām joslām pārvada kreisajā pusē. Būvdarbu laikā labajā pusē ir uzstādītas tērauda drošības barjeras, tērauda aizsargvairogi laidumos virs dzelzceļa, izbūvēta jauna lietus ūdens novadsistēma un deformācijas šuvju skaits samazināts no 40 uz 14, tādējādi nodrošinot komfortablākus braukšanas apstākļus un būtiski samazinot satiksmes radīto troksni.

Oktobra sākumā tiks pabeigti apgaismojuma sistēmas izbūves darbi, uzstādot 24 apgaismojuma balstus ar energoefektīviem LED gaismekļiem.

Sākot pārbūves darbus pārvada kreisajā pusē virzienā uz Rīgu, no šodienas tiks ieviestas satiksmes organizācijas izmaiņas, paredzot, ka automašīnu pārvietošanās abos virzienos tiek nodrošināta vienā braukšanas joslā pa pārbūvēto pārvada labo pusi. Noteikts atļautā braukšanas ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā.

Pārvada kreisās puses būvdarbu laikā noteiktā satiksmes organizācija būs spēkā visu ziemas periodu līdz būvdarbu pabeigšanai, kas plānota 2025. gada nogalē. Šogad, līdz ziemas periodam, plānots demontēt pārvada kreisās puses asfaltbetona segumu, lai nākamā gada pavasarī operatīvi uzsāktu un līdz rudenim pabeigtu brauktuves pārbūves būvdarbus.

Līdz šā gada ziemas periodam būvdarbi turpināsies arī zem pārvada, tajā skaitā pārvada laidumu siju un balstu konstrukciju atjaunošanas darbi. Šo darbu izpildi pilnā apmērā ir plānots pabeigt līdz 2026. gada vasarai.

Pašvaldība informē, ka līdz novembrim plānots pabeigt Rīgas ielas, Miera ielas, Edinburgas prospekta, Dīķu ielas un Meža prospekta brauktuves, gājēju celiņu un veloceliņu pārbūves darbus. Jau izbūvēta lietus ūdens novadsistēma, apgaismojuma un videonovērošanas sistēma. Meža prospekta posmā pie Dzintaru mežaparka izbūvētas 32 jaunas automašīnu stāvvietas, no tām divas stāvvietas ir paredzētas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Nākamgad tiks pabeigta zem pārvada plānoto automašīnu stāvvietu un celiņu izbūve, nodrošinot iespēju gājējiem un velosipēdistiem ērti un droši nokļūt no Dzintaru dzelzceļa stacijas līdz Dzintaru mežaparkam. Zem pārvada kopumā ir plānots izbūvēt 62 stāvvietas, tajā skaitā Miera ielas pusē 26 vieglo automašīnu stāvvietas un 12 tūristu autobusiem paredzētas stāvvietas, savukārt Edinburgas prospekta pusē ir plānots izbūvēt 24 vieglo automašīnu stāvvietas, no tām divas paredzētas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Zem pārvada tiks uzstādītas astoņas videonovērošanas kameras, 49 velosipēdu statīvu komplekti, soli, atkritumu urnas, informācijas un norāžu zīmes.

Jau ziņots, ka Dzintaru dzelzceļa pārvada un tam blakus esošo ielu, gājēju celiņu, veloceliņu un autostāvvietu pārbūves būvdarbu izmaksas ir 9,25 miljoni eiro. Būvdarbu izpildi veic piegādātāju apvienība "RTBB", būvuzraudzību - SIA "Firma L4", bet autoruzraudzību nodrošina SIA "3C".

Latvijā

Jaunākie dati par Latvijā veiktajiem noziegumiem liecina, ka strauji pieaug sīko zādzību skaits: 2021. gadā tādu bija 6519, bet 2023. gadā - jau 9422. "Interesanti, ka vienlaikus samazinās zādzības lielos apjomos un/vai grupās: 2021. gadā to bija 4499, bet 2023. gadā - 4046. Tiesa, izmaiņas nav tik straujas, 11% - ja runā precīzi," skaidro apsardzes uzņēmuma "Apsardzes alianse" valdes loceklis Romāns Vorslavs.

Svarīgākais